Nőtt a magyar marhaexport: mit tudnak a magyar gazdák?
Világszerte csökkent a marhaexport, idehaza viszont kismértékben nőtt az élőmarha-kivitel az első negyedévben, igaz, a behozatal ennél sokkal nagyobb mértékben emelkedett.
Világszerte csökkent a marhaexport, idehaza viszont kismértékben nőtt az élőmarha-kivitel az első negyedévben, igaz, a behozatal ennél sokkal nagyobb mértékben emelkedett.
Csirke, sertés, marha? Vajon melyik húst veszik a magyarok a leginkább? Mutatjuk!
A baromfi ágazat és a húsmarha támogatási keretösszegének emelése amellett, hogy a gazdálkodók számára plusz forintokat jelent, jó befektetés is, hiszen javítja az agrárium teljesítményét és exportteljesítményét
Egy friss kutatás szerint nyugodtan ehetünk húst hússal, ugyanis a vörös hús visszaszorításának nincsenek szignifikáns egészségügyi előnyei.
Sertésből, marhából és baromfifélékből is kevesebbet dolgoztak fel az év első felében a magyarországi vágóhidak.
Cikkünkben most megnéztük, hogyan alakult az egyes állatállományok száma, illetve megnéztük azt is, milyen húst fogyasztanak többségében a magyarok. Sőt, annak is utánajártunk, mennyibe kerülnek ezek a húsok a nagyobb élelmiszerláncoknál.
Az első nyolc hónapban hazánk a 33,8 ezer tonna export mellett 6,7 ezer tonna élő szarvasmarhát importált a KSH legfrissebb adatai szerint. Az export mennyisége 16 százalékkal nőtt, az importé 31 százalékkal csökkent a tavaly mértekhez képest.
Számos tévhit övezi a húsmarhatenyésztést és a marhahúsfogyasztást.
Nagyon kevés marhahúst fogyasztunk, szakemberek szerint ez azért van, mert nem tudjuk a tökéletes fajtát kiválasztani. Ez pedig sokszor csalódásokhoz vezet.