Ezzel jól jár a magyar tejipar: így támogatja most őket a kormány
Az egészség megőrzéséhez az egészséges táplálkozáson keresztül vezet az út, ezért az Agrárminisztérium továbbra is minden eszközzel támogatja a tejfogyasztás népszerűsítését.
Az egészség megőrzéséhez az egészséges táplálkozáson keresztül vezet az út, ezért az Agrárminisztérium továbbra is minden eszközzel támogatja a tejfogyasztás népszerűsítését.
A campuson folyó kutatásról és a forradalmi áttörést jelentő „szupertejről” a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (MÉK) Állattenyésztési Tanszékének egyetemi docense, Dr. Béri Béla számolt be a HelloVidéknek.
Januárban elkezdődött a Tej Terméktanács által szervezett, „Van itthon tej” elnevezésű iskolai edukációs kampány. A roadshow keretében mintegy 100 iskolában kerül megrendezésre a mobil kiállítás, amelynek célja, hogy megszerettesse a gyermekekkel a tej fogyasztását.
Egyelőre nem érzik a fogyasztók a változást, bár egy kisebb drágulás már eddig is végbement.
Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára szerint kedvezőek a kilátások a tejágazatban, mivel a fejlődő és fejlett gazdaságokban is bővülnek a piaci lehetőségek.
A vásárlók panaszkodnak, hogy a magyar élelmiszer drágább, mint az import. Miért nem versenyképesek minőségben és árban a magyar termelők és élelmiszer-feldolgozók?
Az állati eredetű élelmiszerek esetében a megsemmisítést is előírták ebben a Vas megyei tejipari üzemben, ahol több aggasztó jogsértésre is fény derült.
Egy friss tanulmány szerint rengeteg környezetvédelmi előnnyel járna, ha radikálisan csökkenne a hús és tejtermék fogyasztása a világon.
Egyre nagyobb teret hódítanak a piacon a növényi alapú tejek, de vajon tényleg egészségesebbek, mint a tehéntej? Mutatjuk a különféle növényi tejek tulajdonságait!