Osztályozni fogják a pácienseket: megújul a sürgősségi ellátás

24.hu   
  Megosztom
Osztályozni fogják a pácienseket: megújul a sürgősségi ellátás

Átalakításra kerül a sürgősségi ellátórendszer. A koncepció szerint az ellátásra érkezők adatait gyorsan rögzítik majd, ezután a mentővel hozottaknak öt percen, a saját lábukon érkezőknek 10 percen belül túl kell esniük az „osztályozáson.” – írja a 24.hu

Ezt a feladatot speciálisan képzett diplomás ápolók végzik majd el, nekik kell dönteni arról, hogy a pácienseknek mikor, milyen ellátást kell kapniuk. Az érkezők a besorolásuk szerint lehetnek újraélesztendők, kritikus állapotúak, sürgősen ellátandók, kevésbé sürgős esetek valamint halaszthatók, tudtuk meg a Népszava információiból.

Akik az utóbbi két kategóriába tartoznak, azokat az „akut alapellátási egységhez” irányítják. Ez újdonság lesz, itt egy mentőtiszt, vagy egy diplomás nővér látja majd el a beteget, akik adhatnak fájdalomcsillapítót, infúziót, beutalót, megszervezheti a nem azonnali, következő vizsgálatát, és ha jobban van hazaengedheti, állapotrosszabbodás esetén visszaküldheti állapot osztályozásra. Vagyis lesz olyan beteg is a sürgősségin, aki majd egyáltalán nem találkozik orvossal.

A tervek szerint a váróban lesz egy diszpécser is, ő fogadja és informálja az érkezőket a várható ellátással kapcsolatban. A valóztatásra azért van szükség, mert becslések szerint a sürgősségi osztályokra érkező betegek körülbelül 60 százalékának egyáltalán nincs szüksége azonnali ellátásra.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

egészségügy

ápoló

ápolás

kórház