Tanárok: nem jók az állami tankönyvek!

MTI   
  Megosztom
Tanárok: nem jók az állami tankönyvek!

Több tanár és szakértő is azon a véleményen van, hogy nem jók az állami tankönyvek - derült ki az ATV Start műsorából.

"Egy korábban végzett felmérés szerint a pedagógusok úgy tapasztalják, hogy az állami tankönyvek gyenge minőségűek" – mondta a műsorban Kereszty Péter. A Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesületének elnöke hozzátette:

Még a legjobbnak ítélt tankönyv is csak „majdnem” olyan jó, mint a magánkiadós könyvek, tette hozzá.

Véleménye szerint ennek az az oka, hogy rövid idő alatt próbáltak meg rendes tankönyvet csinálni, de ez lehetetlen vállalkozás volt. Felhívta a figyelmet, hogy egy tanárnak viszont az új törvények miatt nincsen meg az a választási lehetősége, ami korábban megadatott. Főként, hogy egy könyv tankönyvvé nyilvánítását gátolják, azonkívül a már érvényes engedéllyel rendelkező tankönyvek meghosszabbítását, és a tankönyvjegyzékre kerülését nehezítik a magánkiadók számára.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tankönyv

iskola

oktatás

tankönyvpiac