Őrület! Simon Krisztián bútorasztalos megnyerte a szakmák világversenyét

HelloVidék   
  Megosztom
Őrület! Simon Krisztián bútorasztalos megnyerte a szakmák világversenyét

Magyar fiatal lett a világ legjobb bútorasztalosa a Kazanyban rendezett WorldSkills verseny döntőjén. Simon Krisztián aranyérme mellett további tizenegy Kiválósági Érmet szereztek a magyar szakképzésben tanuló diákok. A magyar csapat minden második tagja éremmel tért haza Oroszországból.

A 2019. augusztus 22-27. között megrendezett 45. WorldSkills versenyen 22 szakmában 24 versenyző képviselte Magyarországot. A szakképzés olimpiájaként számon tartott eseményen Simon Krisztián bútorasztalos aranyérmet szerzett. A Veszprémi Szakképzési Centrum frissen végzett diákja már állt a dobogó legfelső fokán a tavaly szeptemberben, Budapesten megrendezett EuroSkills-en. A világdöntőre, ahogy a korábbi versenyekre is, Fekete Zoltán, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum tanára készítette fel a versenyzőt.

Az 56 szakmát felsorakoztató versenyen a magyar csapat további tagjai tizenegy Kiválósági Érmet kaptak a szakmájukban elért kimagasló teljesítményért. Összesítésben Magyarország az éremtáblázat 20. helyén végzett, ami az eddigi legjobb eredményt jelenti.

Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára a helyszínen hangsúlyozta, hogy az esemény legfőbb célja a különböző szakmák bemutatása, népszerűsítése és a szakmunka társadalmi megbecsültségének növelése.

A pályaválasztás előtt állóknak fontos tudniuk, hogy a jól végzett szakmunka nemcsak versenysikert hozhat, hanem biztos bevételt jelenthet a családnak, és hozzájárul a magyar gazdaság sikeréhez is. A versenyt kiváló eredménnyel zárták az osztrák és svájci fiatalok is, ami igazolja a nemzetközi tapasztalatok felhasználását, az említett országok bevált gyakorlatainak mintául vételét a szakképzési rendszer megújításakor

– tette hozzá a helyettes államtitkár. A záróceremónián Kiválósági Érmet vett át Orosz Nikolett az ápolás és gondozás szakmában, Fekete Martin épületasztalos, Simon Olivér festő, Nagy Nikolett fodrász, Mészáros Bálint informatikai rendszerüzemeltető, Homokay Ádám és Stummer Gergő, a kertépítő csapat tagjai, Balogh Krisztián kőfaragó, Cságoly Laura szépségápoló, Krehely István villanyszerelő, Török Balázs Máté víz-, gáz- és fűtésszerelő és Balogh Ákos webtechnológiai szakember. A Kazany Expón kialakított helyszínre 63 országból, régióból 1354 fiatal szakember érkezett. A 24 fős magyar csapat fele éremmel tért haza Oroszországból.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szakma

szakember

bútorasztalos

aranyérem

kiválóság

érem

szakképzés