Már csak a nyelvvizsga hiányzik? Itt a segítség!

HelloVidék   
  Megosztom
Már csak a nyelvvizsga hiányzik? Itt a segítség!

Rengeteg diáknak okoz gondot a nyelvvizsga megszerzése és emiatt a diploma kézhezvétele is várat magára. Most többféle segítség is érkezik, hogy a felsőoktatásban tanulók és a leállamvizsgázott volt hallgatók is megszerezhessék a nyelvvizsgát – írja a Heol.

Nyelvvizsga megszerzését segítő lehetőség már 2018-ban is volt, kétszer indították el a diplomamentő programot, melyre azok a volt diákok pályázhattak nyelvoktatásuk finanszírozására, akik már államvizsgáztak és csak a nyelvvizsga hiányzik a diploma megszerzéséhez, erre 1160 pályázó kapott lehetőséget.

Idén újabb segítség érkezik a nyelvvizsga megszerzéséhez. Minden felsőoktatási hallgató, aki aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, vagy azt szünetelteti, valamint aki felsőoktatási intézményben záróvizsgát tett, de nyelvvizsga hiányában diplomát nem szerzett, a diploma megszerzése céljából kedvező feltételekkel, akár állami kamattámogatással is igénybe vehet nyelvtanulási hallgatói hitelt 2019. október 1-jétől. A nyelvtanulási diákhitel keretében egyösszegű kölcsön vehető fel, ennek legmagasabb összege 500 ezer forint, erről itt olvashatóak további információk.

Az Eszterházy Károly Egyetemen (EKE) például , a végzett hallgatóknak körülbelül húsz százaléka nem rendelkezik nyelvvizsgával az abszolutórium teljesítésének időpontjában, mondta el Valkóné Révai Renátától, az EKE sajtóreferense. Azok a diákok, akik nyelvvizsga hiányában csak tanúsítványt vehetnek át az oklevélátadó ünnepségen, egy hatvanórás nyelvvizsga-előkészítő kurzuson vehetnek részt. Sokuk, a végzést követően pár nappal vagy héttel már be is tudja mutatni az érvényes nyelvvizsga-bizonyítványát, számukra az intézmény hatvan napon belül kiállítja az oklevelet.

Az Eszterházy Károly Egyetemen hallgatóinak már tanulmányaik kezdetekor segítséget nyújtanak, ugyanis a frissen felvett diákok egy bemeneti nyelvi szintfelmérőt írnak. Ezen teszt alapján, tudásszintjüknek megfelelően ingyenes, csoportos nyelvi felkészítőn vehetnek részt, négy féléven keresztül, heti négy órában.

A volt egyetemistáknál igencsak eltér a vélemény a nyelvvizsga szükségességéről: van, aki csatlakozott a diplomamentő programhoz, mert szeretné már kezében tartani a diplomáját, hogy előrébb léphessen a munkahelyén. Van, aki úgy gondolja, egyelőre nincs szüksége a nyelvvizsgára, mivel jelenleg is dolgozik, igaz nem feltétlen a szakmájában, de a munkáltatóknak az is elég, ha látják, hogy egyetemre járt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nyelvvizsga

tanulás

diák

diploma

diákhitel

diplomamentő program

segítség

támogatás