Figyelmeztetnek az orvosok: járvány tarolja le az országot, így védekezz ellene!

MTI   
  Megosztom
Figyelmeztetnek az orvosok: járvány tarolja le az országot, így védekezz ellene!

Még decemberben is érdemes beadatni az influenza elleni védőoltást, így a járvány kezdetéig biztosan van elegendő idő a védettség kialakulásához.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) közleményében azt javasolja, hogy aki eddig még nem tette meg, a következő napokban keresse fel háziorvosát, aki eldönti, páciense jogosult-e a térítésmentes influenza elleni védőoltásra. Aki esetleg nem kaphat térítésmentes oltást, a gyógyszertárban juthat vényköteles oltóanyaghoz.

Az influenza kellemetlen tüneteket okozó megbetegedés, általában szövődmények nélkül, néhány nap alatt gyógyul, ám a súlyos szövődménnyel járó megbetegedések kórházi kezelést, sőt akár gépi lélegeztetést is igényelhetnek, bizonyos esetekben akár halált is okozhatnak. A megbetegedés szempontjából a gyermekek a legveszélyeztetettebbek, míg szövődmények szempontjából a krónikus betegségben szenvedők, továbbá a várandós nők esetében nagyobb a kockázat.

Az NNK azoknak is javasolja az influenza elleni védőoltást, akik nem tartoznak egyik kockázati csoportba sem. Az influenzával járó magas láz, levertség, köhögés, torokfájás, izomfájdalom, fejfájás megelőzhető a védőoltással. Az influenza-figyelőszolgálat legfrissebb adatai szerint november 25. és december 1. között az országban 6190 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A laboratóriumi vizsgálatok már igazolták az influenzavírus jelenlétét.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vírus

járvány

influenza

védőoltás

oltás

vakcina