Változik a vidéki kórház eljárásrendje: diszpécser szolgálat értesíti a hozzátartozókat a betegek állapotáról

Index   
  Megosztom
Változik a vidéki kórház eljárásrendje: diszpécser szolgálat értesíti a hozzátartozókat a betegek állapotáról

Az elmúlt hetekben egyre több panasz született amiatt, hogy a látogatási tilalom miatt a hozzátartozók szórványosan kaptak felvilágosítást szeretteik állapotáról - számolt be róla az Index.

Diszpécser szolgálatot hoztak létre a miskolci kórházban a covidos betegek hozzátartozóinak, mivel a védőfelszerelésbe öltözött orvosok nem tudják fogadni a telefonokat

– derült ki az RTL Klub Híradójából.

Ahogy arról a portál beszámolt, Müller Cecília országos tisztifőorvos a múlt héten nyilatkozott arról, hogy az intézmények kötelesek biztosítani a láthatást és elbúcsúzást a haldoklók hozzátartozóinak, illetve rendszeresen tájékoztatni a családokat a betegek állapotáról.

Egy, az RTL által megkérdezett ügyvéd szerint bármelyik kórház alkalmazhatná a miskolci kórház eljárásrendjét. Ehhez azonban az is kell, hogy a betegek kijelöljenek egy hozzátartozót, aki a rendszeres felvilágosítást megkaphatja, és akit baj esetén a kórház értesíthet. Így nem sérülnek sem a betegjogok, sem a betegek személyiségi jogai

- írja a portál.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a legtöbb kórháznak van információs központja, itt a beérkező kérdéseket rögzítik, és a tájékoztatásra jogosultaknak a kórház dolgozóinak leterheltségétől függően lehetőség szerint 24 órán belül válaszolnak. A tárca szerint adatbiztonsági okok miatt a kórházak számára is könnyebbség, ha egy családból naponta egyszer ugyanaz a családtag érdeklődik a beteg állapota felől.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kórház

miskolc

betegek

koronavírus

koronavírus-járvány