30 millió forint a hősök jutalma: az egészségügyben dolgozók vehették át a díjat

HelloVidék   
  Megosztom
30 millió forint a hősök jutalma: az egészségügyben dolgozók vehették át a díjat

Hétfőn adta át Prof. Dr. Bedros J. Róbert országos kórházfőparancsnok-helyettes az egészségügy rangos elismerését, a Köszönet a Hősöknek díjat. Száz szakorvos, háziorvos, szakdolgozó és mentős vehette át a Szent Corona emlékérmet és a pénzjutalmat, amellyel a járványhelyzetben tanúsított önfeláldozó munkájukat, kimagasló szakmai teljesítményüket és betegközpontú szemléletüket jutalmazzák. A díjat Szent Corona vértanúról nevezték el, aki a II. században a járvánnyal sújtott területeken mentette az emberéleteket.

A kitüntetést tavaly alapította Prof. Dr. Bedros J. Róbert, miután a koronavírus-járvány alatt országos kórházfőparancsnok-helyettesként, Orbán Viktor miniszterelnökkel járta az országot, illetve a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatójaként is számtalan megható történetet látott. A díjat Szent Corona vértanúról nevezte el, aki a II. században a járvánnyal sújtott területeken mentette az emberéleteket.

Azért hívtam életre a Köszönet a Hősöknek elismerést, hogy arcot és nevet adjunk az egészségügy arctalan és névtelen hőseinek

– fogalmazott Bedros professzor.

Az ország minden pontjáról ezernél is több ajánlás érkezett. Az országos kórházfőparancsnok-helyettes szerint az e-mailek legfontosabb tanulsága, hogy az egészségügyi dolgozók számára természetes gesztusok a reményt, a törődést és a vigaszt jelentették a betegeknek és hozzátartozóiknak.

A nagylelkű szponzori felajánlásoknak – Csányi Sándornak, az OTP Bank Nyrt. elnökének, Gattyán Györgynek, a Docler Holding alapító-tulajdonosának és Jászai Gellértnek, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatójának – köszönhetően összesen 30 millió forintot kapnak a kitüntetettek. A hétfői díjátadó ünnepségen részt vett Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint a legnagyobb egészségügyi szervezetek vezetői és fellépett Leslie Mandoki.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

díjátadás

köszönet a hősöknek

kórház

egészségügy

ápoló

háziorvos

szakorvos

egészségügyi dolgozók

koronavírus