30 millió forint a hősök jutalma: az egészségügyben dolgozók vehették át a díjat

HelloVidék   
  Megosztom
30 millió forint a hősök jutalma: az egészségügyben dolgozók vehették át a díjat

Hétfőn adta át Prof. Dr. Bedros J. Róbert országos kórházfőparancsnok-helyettes az egészségügy rangos elismerését, a Köszönet a Hősöknek díjat. Száz szakorvos, háziorvos, szakdolgozó és mentős vehette át a Szent Corona emlékérmet és a pénzjutalmat, amellyel a járványhelyzetben tanúsított önfeláldozó munkájukat, kimagasló szakmai teljesítményüket és betegközpontú szemléletüket jutalmazzák. A díjat Szent Corona vértanúról nevezték el, aki a II. században a járvánnyal sújtott területeken mentette az emberéleteket.

A kitüntetést tavaly alapította Prof. Dr. Bedros J. Róbert, miután a koronavírus-járvány alatt országos kórházfőparancsnok-helyettesként, Orbán Viktor miniszterelnökkel járta az országot, illetve a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatójaként is számtalan megható történetet látott. A díjat Szent Corona vértanúról nevezte el, aki a II. században a járvánnyal sújtott területeken mentette az emberéleteket.

Azért hívtam életre a Köszönet a Hősöknek elismerést, hogy arcot és nevet adjunk az egészségügy arctalan és névtelen hőseinek

– fogalmazott Bedros professzor.

Az ország minden pontjáról ezernél is több ajánlás érkezett. Az országos kórházfőparancsnok-helyettes szerint az e-mailek legfontosabb tanulsága, hogy az egészségügyi dolgozók számára természetes gesztusok a reményt, a törődést és a vigaszt jelentették a betegeknek és hozzátartozóiknak.

A nagylelkű szponzori felajánlásoknak – Csányi Sándornak, az OTP Bank Nyrt. elnökének, Gattyán Györgynek, a Docler Holding alapító-tulajdonosának és Jászai Gellértnek, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatójának – köszönhetően összesen 30 millió forintot kapnak a kitüntetettek. A hétfői díjátadó ünnepségen részt vett Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint a legnagyobb egészségügyi szervezetek vezetői és fellépett Leslie Mandoki.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

díjátadás

köszönet a hősöknek

kórház

egészségügy

ápoló

háziorvos

szakorvos

egészségügyi dolgozók

koronavírus