Ezért kiránduljunk az őszi erdőkbe: egyre fontosabbak ezek a zöld óriások

HelloVidék   
  Megosztom
Ezért kiránduljunk az őszi erdőkbe: egyre fontosabbak ezek a zöld óriások

A kétmillió hektár magyar erdő egészséges kikapcsolódási lehetőséget biztosít mindenki számára. Erdeink emellett csodálatos természetvédelmi értékeket rejtenek, hozzájárulnak a klímaváltozás hatásainak csökkentéséhez és megújuló faanyagot biztosítanak a társadalom számára – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóban.

A tárcavezető a koronavírus-járvány időszakát kiemelve az erdők egyre fontosabbá váló egészségvédelmi szerepére hívta fel a figyelmet. Az erdők látogatottsága 2020-ig évente országosan mintegy 40 millió alkalmat jelentett, ami a járványhelyzetben országszerte 25-30%-kal növekedett. Az embereknek szüksége van a biztonságos és egészséges kikapcsolódási lehetőségre, amit a magyar erdők megadnak számukra.

A miniszter beszélt arról is, hogy az állami erdőgazdaságok az elmúlt évtizedben soha nem látott mértékben fejlesztették ökoturisztikai hálózatukat, összesen több mint 40 milliárd forintnyi értékben folynak beruházások.

Kifejtette, az ökoturizmus hátterét az egészséges és jó minőségű erdők fennmaradása jelenti, amit az állami erdőgazdaságoknál folyó munka garantál. Hangsúlyozta, a klímaváltozáshoz alkalmazkodni képes erdőket hoznak létre az olyan módszerekkel, mint például a főváros térségében már általánosan alkalmazott örökerdő-gazdálkodás.

Teremtett világunkért felelősséggel tartozunk, ezért a magyar erdők megőrzése és gyarapítása közös kötelességünk

- emelte ki a miniszter.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

erdők

magyar erdők

nagy istván

agrárminiszter

ökoturisztika