Rászoruló magyar családokon segítenek: sok helyen súlyos gondok lehetnek

Bódogh Gabriella   
  Megosztom
Rászoruló magyar családokon segítenek: sok helyen súlyos gondok lehetnek

Az Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Alapítványt a kisgyermekes családok megsegítéséért hozták létre. Az alapítvány céljairól Szabóné Kis Évát kérdezte a HelloVidék.

Mikor és milyen céllal hozták létre az Alapítványt?

2014-ben alakultunk. Elsősorban Kecskeméten és a környező kistelepüléseken élő kisgyermekes rászoruló családoknak szeretnénk segítő kezet nyújtani. Akik önhibájukon kívül (pl. munkahely elvesztése, egyedülálló szülők,betegség) kerülnek nehéz helyzetbe, akár átmenetileg,akár hosszabb távon. Mindig keressük az igyekvő,törekvő családokat,akik önmaguk is próbálnak a nehézségeket túljutni, de ehhez kell némi támogatás tőlünk.

Ki a fő célcsoportjuk?

Kisgyermekes családok.

Milyen az Alapítvány társadalmi megítélése?

Szerintem Kecskeméten egy elismert alapítvány vagyunk, szoros kapcsolatot ápolunk a város vezetésével és számos civil szervezettel.

Milyen eddigi eredményeik vannak?

Több családnál segítettünk a házfelújításban,fürdőszoba átalakításban, akadálymentesítésben,hogy a kerekesszékkel könnyedebben lehessen közlekedni. Támogattunk autó átalakításokat, beteg ágy beszerzését. Rendszeresen támogatjuk a gyermekek iskoláztatását. A karácsonyi bevásárlásban és ajándék beszerzésben is szívesen segítünk. Ételadományokkal segítjük a bajba jutott családokat. Ha kell fogorvosi ellátást vagy gyógyszer,pelenka,tápszer beszerzést is tudunk finanszírozni. Fontos számunkra az egészséges életmód,ezért évente jótékonysági sportnapot vagy futást rendezünk, aminek bevételét egy rászoruló családra fordítjuk.

A különböző programok finanszírozásában kapnak-e állami támogatást?

Nem kapunk.

A helyi vállalkozói szféra segíti-e az Alapítvány működését?

Igen. Több nagyobb cég és kisebb helyi vállalkozás is mellék áll és adományának köszönhetően tudunk egyre több családot támogatni. De nagyon sok magánszemély is mellettünk áll és sokszor pár ezer forintból gyűlnek össze nagyobb adományok.

Milyen terveik vannak a jövőre nézve?

Életvezetési tanácsokkal,pénzügyi ismeretekkel és gyermeknevelési tanácsokkal szeretnénk segíteni a hozzánk fordulókat. Mert hisszük,hogy nem halat kell adni az embereknek,hanem meg kell tanítani őket halat fogni.

Van olyan emlékezetes történet, amit megosztana?

A karácsonyi ünnepségünk mindig nagyon megható és bensőséges. Több visszajelzést kapunk,hogy az ő családjukban nem volt még ilyen szeretetteljes karácsony.

Részt vettünk egy futóverseny szervezésében,ahol közel 1000 fő gyűlt össze,annak érdekében,hogy egy kerekesszékes kisfiú születésnapját ünnepeljük és ennek keretében betegágy beszerzésében támogassuk a családot. Megható volt ennyi embert látni ,akiket ugyanaz a cél vezérelt és közösen futni e nemes célért és együtt énekelni a Boldog szülinapot.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

együtt a kecskeméti családokért közhasznú alapítvány

alapítvány

családokért

kecskemét

szabóné kis éva