8 toxinszűrő szobanövény, amik megtisztítják otthonod levegőjét

HelloVidék   
  Megosztom
8 toxinszűrő szobanövény, amik megtisztítják otthonod levegőjét

A lakásban termelődött toxikus anyagokat könnyedén eltávolíthatjuk a levegőből, ha a megfelelő szobanövényeket neveljük otthonunkban. A HelloVidék most összegyűjtötte azokat, amelyek alkalmas erre a feladatra.Ideje őket beszerezni!

A lakások, házak építése vagy felújítása során számos vegyi anyagot használnak, mint például festékek, oldószerek, lakkok, felületvédők. Bár sokan nem is gondolnák, ezek a termékek káros anyagokat bocsáthatnak ki magukból, egészen pontosan benzolt, formaldehidet, vagy az ammóniát.

Ezek a toxinok viszont bizonyos mértékben megjelennek a levegőben is, ráadásul könnyen irritációt, túlérzékenységet okozhatnak. A legismertebb tünetek közé tartoznak a fejfájás, a hányinger, a szédülés, valamint a koncentráció romlása, fáradékonyság, orrdugulás és a bőr viszketés.

Emiatt nagy hangsúlyt kell fektetnünk arra, hogy milyen környezetben élünk. Használhatunk levegőszűrőt, de van ettől egy sokkal egyszerűbb megoldás is. A Love The Garden nevű oldal nyúlt vissza ahhoz a több, mint 25 éves NASA tanulmányhoz, amiben azt fejtegették, milyen fontos szerepet játszanak szobanövényeink lakásunk levegőjének megtisztításában.

A kutatás szerint vannak olyan dísznövények, amelyeknek érdemes helyet szorítani az otthonunkban, mivel ezek nem csak szépek, de képesek kiszűrni a toxikus anyagokat a levegőből, megfelelő szinten tartani a párát és még friss oxigént is termelnek.

A NASA ezeket a növényeket ajánlja:

  • aloe vera: Közkedvelt növény, főleg a gyógyászatban. Könnyen nevelhető, letört levelei helyén új ágat növeszt.
  • anyósnyelv: A NASA szerint az egyik legjobb levegőtisztító növény. Képes megkötni a szén-dioxidot,de kiszűri a levegőből a benzolt, formaldehidet is.
  • Boston páfrány: A leghatékonyabb a formaldehid eltávolításában.
  • csokrosinda (zöldike): Néhány fajtáját dísznövényként vagy a hagyományos orvoslásban használják.
  • fikuszok: Nedvességet termelnek, ezért eltávolítja az illékony szerves anyagokat és a levegőben lévő mikroorganizmusokat, amint ezek a szobába kerülnek.
  • filodendron: Eltávolítja a formaldehidet a levegőből.
  • krizantém: Eltávolítja benzolt a környezetéből, főleg dohányos közegbe ajánlott.
  • vitorlavirág: Egyszerűen nevelhető, nagyon jó levegőtisztító.

(Via: Love The Garden)

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellóvidék

nasa

növény

növények

levegő

egészség