Felejtsd el a pirulákat: ez az 5 szobanövény jobban hat, mint az altatók

HelloVidék   
  Megosztom
Felejtsd el a pirulákat: ez az 5 szobanövény jobban hat, mint az altatók

Vannak olyan szobanövények, amelyek segítenek abban, hogy hamarabb elaludj. A hálószobába főként olyan növényeket érdemes rakni, amelyek levegőtisztító tulajdonsággal, pihentető aromával rendelkeznek, és a gondozásuk sem bonyolult. Hogy ne kelljen törnöd a fejed a megfelelő fajtán, összegyűjtöttünk 5 fajtát, amit bátran használj a hálóban: garantáltan nyugodt éjszakáid lesznek tőlük!

Ha már kipróbáltál minden trükköt, nem hatnak a meditációs alkalmazások és altatót sem szeretnél bevenni, akkor talán a hálószobád lehet az oka annak, hogy nem tudsz rendesen aludni. Végtére is, ha a környezeted nem segíti az alvást, akkor nem lesznek pihentető éjszakáid, akármennyire is próbálkozol. És mi az, ami nem hiányozhat egy ideális hálószobából? Egy növény, ami segíti az alvásodat.

A szobanövények nemcsak a lakás megjelenését dobják fel, hanem számos tanulmány szerint fokozhatják a közérzetet, növelhetik a kreativitást, csökkenthetik a stresszt, növelhetik a termelékenységet, nyugalmat biztosítanak, fenntartják az optimális beltéri páratartalmat, oxigént termelnek, és kiszűrik a légszennyező anyagokat

– idézi Erin Marino szavait a HouseBeautiful cikke. Marino azt is megjegyezte, hogy egyes növények jobban működnek a hálószobában, mint mások. Összegyűjtöttünk 5 fajtát, amivel nem nyúlhatsz mellé: ezek a szobanövények megtisztítják a levegőt és tökéletes atmoszférát varázsolnak a pihentető alváshoz.

1. Anyósnyelv

Több előnye is van az anyósnyelvnek: először is rettentően igénytelen, másodszor pedig a NASA által összeállított listán dobogós a legjobb levegőtisztító szobanövények között. Az anyósnyelv kiszűri a benzolt, a formaldehidet, a triklór-etilént, a xilolt és a toluolt, valamint egyike azon kevés szobanövényeknek, amelyek az éjszaka folyamán is átalakítják a szén-dioxidot oxigénné, a legtöbb szobanövény csak a nap folyamán képes erre. A levegő megtisztítása jobb alvást eredményez, különösen, ha különféle allergiáktól szenvedsz.

2. Levendula

Ha valaha szagoltál már levendula illóolajat, biztosan érezted, hogy az összes gondod elillant. A levendula nyugtató hatású, a lombozat és a virágok tele vannak illatos olajokkal, amelyek bizonyítottan segítik a pihenést, a hangulat javítását és álmosságot okoznak. Ha elég fényes a szobád, akkor cserepestől is nevelhetsz levendulát, de télen és sötét időszakban is érdemes szárított levendulaágakat helyezni a szobába egy kis aromaterápia gyanánt.

3. Hegyescsúcsú futóka

A futóka nem igényel túl sok fényt, könnyen kezelhető nagyon mutatós, és nem utolsó sorban remek levegőtisztító. A növény különösen hatékony a formaldehid beltéri levegőből történő kivonásában, de a száraz beltéri levegőt is képes felszámolni. A száraz levegő számos betegség okozója lehet: légzési problémákat, torokfájást, megfázást és akár bőrkiütéseket is okozhat. Mivel a növények segítenek a nedvességtartalom szabályozásában és vízgőzt bocsátanak ki, a száraz levegő okozta betegségeket is könnyűszerrel megszüntetheted velük.

4. Páfrány

A páfrányokról kimutatták, hogy kiszűrik a formaldehidet, a xilolt és a toluolt. A páfrány főként a párás környezetet szereti, ezért a fürdőszobában érzi jól magát, de tavasszal-nyáron a hálószobában is megállja a helyét. A beltéri levegőtisztításban a legjobb növények közé tartozik, ezért magától értetődő, hogy kell egy belőle minden lakásba!

5. Zöldike, csokros inda

A zöldike rendkívül jól szűri a levegőt, ezáltal nyugodt alvást biztosít. Bőségesen nő, sok fiatal hajtást termel: a csemetéket elkülönítve az anyanövénytől a szeretteinket is meglephetjük ezzel a csodálatos növénnyel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

alvás

növény

szobanövény

otthon

pihenés

hálószoba

szoba