Kutyások, macskások, figyelem! Ez a 8 növény tuti, nem mérgezi meg a kedvenceket

HelloVidék   
  Megosztom
Kutyások, macskások, figyelem! Ez a 8 növény tuti, nem mérgezi meg a kedvenceket

A lakásban tartott növények között vannak olyanok, amelyek mérgező hatással lehetnek a háziállatainkra - legalábbis akkor, ha megdézsmálják őket. Épp ezért, érdemes odafigyelni, hogy milyen virágokkal vesszük körbe magunkat. Mutatjuk mit nevelj a lakásban, hogy ne jelentsen veszélyt a kedvencedre nézve.

Számos előnye van annak, ha növényeket tartunk a lakásban, például az, hogy némelyik faj, nagyon jól szűri a lakás levegőjét, így biztosítanak friss oxigént a lakásban. Hogy mely fajok a legjobb levegőtisztító növények? Arról itt írtunk korábban.

Viszont, vannak olyan növények is, amelyek az állatok számára károsak lehetnek - a kisebb allergiás reakciótól kezdve, egészen a halálos mérgezésig. Az ASPCA-nak van egy adatbázisa azokról a növényekről, amelyeket nem érdemes a lakásunkban, kertünkben nevelni, ha háziállatot tartunk. Ezt a listát érdemes átolvasni, ha nem akarjuk veszélybe sodorni kedvencünket.

Elkerülnéd a bajt, de nem akarsz lemondani arról, hogy virágokkal vedd magad körbe az otthonodban? Akkor böngészd át a következő listát!

  1. Fokföldi ibolya
  2. Aranypálma
  3. Karácsonyi kaktusz
  4. Gyöngyös szemölcsliliom
  5. Szeplősarc/ Pettyeslevél
  6. Zöldike
  7. Szobafikusz
  8. Bromélia

Buzogányvirág

A növény minden része mérgező, még a virága is. Nyáladzást, hányást okozhat vagy torokirritációt. Szájban, torokban égető érzést okoz.

Amarillis

Minden része mérgező, nagyon súlyos panaszokat okozhat. Gyomor- és bélpanaszokat okozhat, nagyobb mennyiségben légzészavarhoz, bénuláshoz is vezethet.

Filodendron

A növény virága és légzőgyökere egyaránt mérgező. A szájban, torokban égető érzést okozhat, súlyos esetekben akár duzzanat is keletkezhet mindkét területen.

Kroton

A szárában és a levelében lévő tejes folyadék mérgező hatású, hasfájást és hasmenést is okozhat.

Mikulásvirág

A növényből származó nedv maró hatású.

Anyósnyelv

Bár az állatok ritkán fanyalodnak rá, ha mégis megrágcsálják hányást, hasmenést okozhat.

Majomfa

Ez sem a legkedveltebb növény az állatok számára, de megrágásuk levertséget, gyengeséget, de hányást is okozhat az állatnak.

Leander

Nagyon veszélyes növény a háziállatok számára, minden része mérgező, még a virága is. Hasmenést, hányást okozhat, súlyos esetben szívbénulást vagy idegrendszeri károsodást is okozhat.

Borostyán

Levelét vagy bogyóját elfogyasztva izomgyengeséget, emésztési gondokat és nyáladzást okoz,

Azálea

Ez a növény is rettentő mérgező a háziállatokra nézve, levele és szára hányást, légzési nehézségeket okozhat.

(Via: treehugger.com)

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

növény

mérgező növény

allergia

háziállat

kisállat

állatok

lakás

otthon