Kutyások, macskások, figyelem! Ez a 8 növény tuti, nem mérgezi meg a kedvenceket

HelloVidék   
  Megosztom
Kutyások, macskások, figyelem! Ez a 8 növény tuti, nem mérgezi meg a kedvenceket

A lakásban tartott növények között vannak olyanok, amelyek mérgező hatással lehetnek a háziállatainkra - legalábbis akkor, ha megdézsmálják őket. Épp ezért, érdemes odafigyelni, hogy milyen virágokkal vesszük körbe magunkat. Mutatjuk mit nevelj a lakásban, hogy ne jelentsen veszélyt a kedvencedre nézve.

Számos előnye van annak, ha növényeket tartunk a lakásban, például az, hogy némelyik faj, nagyon jól szűri a lakás levegőjét, így biztosítanak friss oxigént a lakásban. Hogy mely fajok a legjobb levegőtisztító növények? Arról itt írtunk korábban.

Viszont, vannak olyan növények is, amelyek az állatok számára károsak lehetnek - a kisebb allergiás reakciótól kezdve, egészen a halálos mérgezésig. Az ASPCA-nak van egy adatbázisa azokról a növényekről, amelyeket nem érdemes a lakásunkban, kertünkben nevelni, ha háziállatot tartunk. Ezt a listát érdemes átolvasni, ha nem akarjuk veszélybe sodorni kedvencünket.

Elkerülnéd a bajt, de nem akarsz lemondani arról, hogy virágokkal vedd magad körbe az otthonodban? Akkor böngészd át a következő listát!

  1. Fokföldi ibolya
  2. Aranypálma
  3. Karácsonyi kaktusz
  4. Gyöngyös szemölcsliliom
  5. Szeplősarc/ Pettyeslevél
  6. Zöldike
  7. Szobafikusz
  8. Bromélia

Buzogányvirág

A növény minden része mérgező, még a virága is. Nyáladzást, hányást okozhat vagy torokirritációt. Szájban, torokban égető érzést okoz.

Amarillis

Minden része mérgező, nagyon súlyos panaszokat okozhat. Gyomor- és bélpanaszokat okozhat, nagyobb mennyiségben légzészavarhoz, bénuláshoz is vezethet.

Filodendron

A növény virága és légzőgyökere egyaránt mérgező. A szájban, torokban égető érzést okozhat, súlyos esetekben akár duzzanat is keletkezhet mindkét területen.

Kroton

A szárában és a levelében lévő tejes folyadék mérgező hatású, hasfájást és hasmenést is okozhat.

Mikulásvirág

A növényből származó nedv maró hatású.

Anyósnyelv

Bár az állatok ritkán fanyalodnak rá, ha mégis megrágcsálják hányást, hasmenést okozhat.

Majomfa

Ez sem a legkedveltebb növény az állatok számára, de megrágásuk levertséget, gyengeséget, de hányást is okozhat az állatnak.

Leander

Nagyon veszélyes növény a háziállatok számára, minden része mérgező, még a virága is. Hasmenést, hányást okozhat, súlyos esetben szívbénulást vagy idegrendszeri károsodást is okozhat.

Borostyán

Levelét vagy bogyóját elfogyasztva izomgyengeséget, emésztési gondokat és nyáladzást okoz,

Azálea

Ez a növény is rettentő mérgező a háziállatokra nézve, levele és szára hányást, légzési nehézségeket okozhat.

(Via: treehugger.com)

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

növény

mérgező növény

allergia

háziállat

kisállat

állatok

lakás

otthon