Ismét figyelmeztetnek a bőrgyógyászok: kevesen tartják be a napozás szabályait

HelloVidék   
  Megosztom
Ismét figyelmeztetnek a bőrgyógyászok: kevesen tartják be a napozás szabályait

Tolna megyében több mint harminc új melanómás beteget diagnosztizálnak évente, többségük hatvan év feletti, de van fiatal, harminc év körüli páciens is. Az erős napfény, a leégés nem tesz jót a bőrnek. Bőrgyógyászati szűrésekre azonban csak kevesen mennek el, pedig a bőrrák megelőzhető, ha időben felismerik a bajt - írja a teol.hu.

Ahogy a portál írja: szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy a bőr nem felejti el, ha egyszer már alaposan leégett. Ráadásul ebből még nagyobb baj is lehet. Minden évben kiemelten felhívják a figyelmet arra a bőrgyógyászok, hogy 11 és 15 óra között az emberek ne menjenek ki a napra, ne tartózkodjanak a vízparton, ha pedig muszáj, mert dolgozni kell, akkor védjék magukat napozószerekkel, megfelelő ruházattal. Ezzel szemben, ha kilátogatunk a strandokra, ezekben az időpontokban találjuk meg a legtöbb embert a parton - mivel mindenki gyorsan szeretne lebarnulni.

Sajnos a betegek száma egyre növekszik az egész világon, főként a fehér bőrű lakosság körében. A szakemberek szerint ennek okozója lehet az az ózonréteg elvékonyodása, de a napbarnította bőr divatja sem kedvez a betegség elkerülésének.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bőr

bőrgyógyászat

bőrgyógyász

bőrápolás

napozás

melanóma