Vaddisznó invázió a Balatonnál: már kutyára is támadtak a vadállatok

HelloVidék   
  Megosztom
Vaddisznó invázió a Balatonnál: már kutyára is támadtak a vadállatok

A Balaton-felvidéken vaddisznó-invázió van: a környék több településén is azt tapasztalták az ott lakók, hogy az állatok gyakran megjelennek a lakott részeken, sőt, a portákra is bejutnak. Van, aki kolomppal, vagy egy lábas ütögetésével próbálja elijeszteni őket – derül ki az RTL Klub híradójából.

Nemrég egy vaddisznó rátámadt meg egy kutyát, mesélte egy révfülöpi férfi. Elmondása szerint a vadállat a kerítés rácsai között döfte meg az ebet az agyarával.

Azok a vadak, amelyek bejöttek a belterületre, itt születnek a kicsinyeik, ezt tekintik élőhelyüknek.

– mondta Sári Ferenc vadász, aki hozzátette, hogy a napokban az is előfordult, hogy egy vaddisznó egy ott lakót nem engedett be a saját telkére.

Az RTL kereste a területért felelős Csobánc Földtulajdonosi Vadásztársaságot, amely szórólapokon ad jó tanácsokat a környéken élő lakosoknak, de nem nyilatkoztak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vaddisznó

vadállat

balaton

támadás

invázió

kutya