Itt a Spar nagy lépése: régen várta erre az ország legszegényebb településén

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a Spar nagy lépése: régen várta erre az ország legszegényebb településén

A társadalmi célú programokban a SPAR több mint húsz éve a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal dolgozik együtt. Legújabb közös kezdeményezésük keretében a jótékonysági szervezet tiszaburai varrodájában készülő, környezetkímélő vászontáskákat értékesítik az INTERSPAR hálózatában. Az eladások a hátrányos helyzetű település varróüzemében dolgozó lányokat és édesanyákat segítik, miközben környezetbarát alternatívát nyújtanak a bevásárlás során.

A SPAR Magyarország értékteremtő családi vállalkozásként kiemelt jelentőséget tulajdonít a társadalmi felelősségvállalásnak: a vállalat tavaly mintegy 134 millió forintot fordított jóléti, egészségügyi, sport-, kulturális és oktatási ügyekre, és számos jótékonysági kezdeményezés mellé állt támogatóként. A közösségi kérdésekben a cég legfontosabb stratégiai partnere több mint húsz éve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, együttműködésük régóta túlmutat a közös karitatív akciókon. A vállalat örömmel segíti sikerre a jótékonysági szervezet legújabb programját is, amelynek keretében a tiszaburai varróüzemben foglalkoztatott, hátrányos helyzetű lányok és asszonyok által készített vászon bevásárlótáskákat értékesítik.

A többször használható, környezetbarát vászon bevásárlótáskák forgalmazásával a cégcsoport munkával látja el a tiszaburai üzemet, ezzel nagyban hozzájárul a varroda hosszú távú működéséhez

- mondta Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője. Az ismert bevásárlólánc megrendelése nemcsak az új munkahelyek fenntartását segíti elő, hanem az üzemben végzett munka kiváló minőségére is felhívja a figyelmet.

Tiszabura az ország egyik legszegényebb településeként ismert, a faluban három éve zajlik a felzárkózást segítő, máltai Jelenlét Program. A Szeretetszolgálat iskolát, óvodát és szociális irodát működtet itt, valamint asztalosműhelyt és varróüzemet is létesített. A varrodában a településen élő nők dolgoznak, akik a helyben szervezett képzésen sajátították el a szakmát. A korábban segélyekre szoruló, a térségben elhelyezkedni nem tudó emberek ma már értékteremtő munkát végeznek, amely a családok életét is megváltoztatta.

A vállalat családi vállalkozásként mélyen átérzi a közösségek szolgálatának fontosságát, számtalan hasznos és jótékony kezdeményezés támogatói vagyunk, köszönhetően vásárlóinknak is. Folyamatosan új programokat tervezünk és indítunk közösen, amelyek között kiemelt helyet foglal el a nehéz sorsú családok felkarolása. Többet szeretnénk adni, mint az alkalmankénti támogatás, ezért komplexebb, hosszú távú és fenntartható támogatási rendszerben gondolkodunk, amely nagy eséllyel vezet eredményre

- mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

A máltai varroda vászontáskái nem csupán strapabíróak, hanem divatosak is. Az egyedi megjelenés a Carbon Group kommunikációs ügynökségnek köszönhető, amely támogatásképpen minden grafikai és dizájnmunkát ingyenesen végzett a szeretetszolgálat számára.

Hisszük, hogy a fogyasztóknak hatalma van, a vásárlás tud állásfoglalás is lenni, ezért fontosnak tartjuk, hogy támogassuk a vásárlói érzékenyítést. A Máltai Manufaktúra kommunikációs partnereként ezt a designt is mi alkottuk, örömmel

- fűzte hozzá Papp Péter, a Carbon Group kreatív igazgatója.

A tiszaburai környezetkímélő vászontáskák a bevásárlólánc hipermarketeiben 549 forintos darabáron vásárolhatóak meg a kasszasoron, és ahogy a varróüzem növeli a termelést, úgy válnak elérhetővé egyre több szupermarketben is 2020 elejétől.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

spar

interspar

máltai szeretet szolgálat

környezetbarát

segítség

anyák

lányok

varróüzem