Koronavírus: 576-tal nőtt a fertőzöttek száma, mutatjuk az érintett megyéket

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: 576-tal nőtt a fertőzöttek száma, mutatjuk az érintett megyéket

Elhunyt egy krónikus beteg, és újabb 576 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

A kormányzati portálon azt írták:

8963-ra nőtt a Magyarországon eddig azonosított fertőzöttek száma, az elhunytak száma pedig 625-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 4377, 3961-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek 43 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. Kórházban 151 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11 van lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 21 756-an vannak, a mintavételek száma elérte a 481 424-et.

A fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása

- írták.

Hangsúlyozták:

a vírus behurcolása jelenti a legnagyobb veszélyt a magyar emberek egészségére és munkájára, ezért ismét szigorodtak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén. A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerülni kell azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, tartani kell a szociális távolságot, szükséges a gyakori és alapos kézmosás, a maszkviselés az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön

- hívták fel a figyelmet.

A hatósági házi karantént szigorúan be kell tartani, akinek pedig tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát

- tették hozzá.

Az oldal térképe alapján eddig

  • Budapesten (3921)
  • és Pest megyében (1284) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet.
  • Ezt követi Fejér (556),
  • Komárom-Esztergom (377),
  • Zala (336),
  • Hajdú-Bihar (322).
  • A fertőzésben legkevésbé érintett megye Békés (38).

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-fertőzés

koronavírus-fertőzött

koronavírus-járvány

megbetegedés

fertőzött