Tovább romlik a helyzet Hajdúnánáson: halálos áldozata is van már a vírusnak a településen

HelloVidék   
  Megosztom
Tovább romlik a helyzet Hajdúnánáson: halálos áldozata is van már a vírusnak a településen

Hat ember szorul kórházi ápolásra, és halálos áldozata is van már a vírusnak a településen - számolt be róla a haon.hu

A legfrissebb adatok alapján 104 igazolt koronavírusos van Hajdúnánáson, ebből 67 ember aktív fertőzött. Kórházban hat személyt ápolnak, sajnos egy ember elhunyt

- számolt be róla Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere a helyi önkormányzat szerdai közleményében.

Ahogy a portál írja, a polgármester mindenkit arra kér mindenkit, hogy a távolságtartás, a maszkhasználat és a folyamatos kézfertőtlenítés szabályait tartsák be, ugyanis ezzel lehet a járvány terjedését lassítani.

A közlemény szerint Nagyné Legény Ildikó, Hajdúnánás alpolgármestere önkéntes házi karanténban tartózkodik mind a mai napig, mert családjának egyik tagja múlt kedden a koronavírus-fertőzés egyik legtipikusabb tünetét, az íz-és szaglás elvesztését tapasztalta magán. Múlt szerdán megtörtént a mintavétel, amely sajnos pozitív eredményt adott az egyik családtagjánál.

A tünetek megjelenésekor alpolgármester családjának minden tagja önkéntes házi karanténba vonult. Jelenleg otthon tartózkodnak azóta is

- olvasható az önkormányzati közleményben.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hajdú-bihar-megye

hajdúnánás

koronavírus

koronavírus-fertőzött

koronavírus-járvány

koronavírus-fertőzés

polgármester