Újabb hírek érkeztek a legendás Szabó Gyuri bácsiról: így van most a bükki füvesember

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb hírek érkeztek a legendás Szabó Gyuri bácsiról: így van most a bükki füvesember

Lányától, Lopes-Szabó Zsuzsától megtudtuk: már nagyon várja a tavaszt. Leginkább már a termesztésre, a természetre szeretne jobban koncentrálni, hatalmas tervei vannak a jövőre nézve.

Nemrég megjelent cikkünkben Lopes-Szabó Zsuzsát, a bükki füvesember, vagyis Szabó Gyuri bácsi lányát kérdeztük arról, hogy tapasztalatuk szerint növekedett-e az érdeklődés a termékeik iránt a pandémiának köszönhetően a korábbiakhoz képest, illetve arról is, hogy mik azok a gyógynövények, amiket érdemes ebben a nehéz időszakban fogyasztanunk. Természetesen érdeklődtünk Gyuri bácsiról is, aki, mint megtudtuk, már nagyon várja a tavaszt.

Sok diófát, szederbokrokat ültetett néhány évvel ezelőtt, és van egy hatalmas mentaültetvénye is. Most a szurokfűre koncentrál, és cickafarkat is akar. A járvány miatt kicsit el is tűnt a szemek elől, nem tudott előadásokat, tanácsadást sem tartani. Nagyon vigyázott is magára, alig mozdult ki a házból. Most, hogy már mindkét oltást megkapta, talán kicsit nyugodtabbak lehetünk a védettségével kapcsolatban. Leginkább már a termesztésre, a természetre szeretne jobban koncentrálni, hatalmas tervei vannak a jövőre nézve. A közszerepléstől mindenesetre valószínűleg visszavonul – így 93 évesen már fontolgatja a nyugdíjba menés gondolatát. Ettől függetlenül a munkáját ugyanúgy végzi, mint azelőtt

- árulta el a HelloVidéknek lánya, Zsuzsa.

Tavaly, a koronavírus-járvány Magyarországra való begyűrűzésekor mi is írtunk arról, hogy Gyuri bácsi mennyire komolyan veszi a vírus elleni védekezést, az óvintézkedések betartását. 2020 márciusának végén az üzente mindannyiunknak, hogy a koronavírus-járvány terjedését úgy tudjuk megfékezni, ha betartjuk az előírásokat, és otthon maradunk, hozzátéve, hogy

Gyuri bácsi maga is olyan következetesen tartotta magát a szabályokhoz, hogy a 92. születésnapját is egyedül ünnepelte áprilisban. Októberben egy rosszullét miatt kórházba került, de szerencsére még abban a hónapban hazaengedték és otthonában folytathatta tovább a lábadozást, gyógyulást.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szabó gyuri bácsi

bükki füvesember

koronavírus

koronavírus-járvány