Újabb hírek érkeztek a legendás Szabó Gyuri bácsiról: így van most a bükki füvesember

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb hírek érkeztek a legendás Szabó Gyuri bácsiról: így van most a bükki füvesember

Lányától, Lopes-Szabó Zsuzsától megtudtuk: már nagyon várja a tavaszt. Leginkább már a termesztésre, a természetre szeretne jobban koncentrálni, hatalmas tervei vannak a jövőre nézve.

Nemrég megjelent cikkünkben Lopes-Szabó Zsuzsát, a bükki füvesember, vagyis Szabó Gyuri bácsi lányát kérdeztük arról, hogy tapasztalatuk szerint növekedett-e az érdeklődés a termékeik iránt a pandémiának köszönhetően a korábbiakhoz képest, illetve arról is, hogy mik azok a gyógynövények, amiket érdemes ebben a nehéz időszakban fogyasztanunk. Természetesen érdeklődtünk Gyuri bácsiról is, aki, mint megtudtuk, már nagyon várja a tavaszt.

Sok diófát, szederbokrokat ültetett néhány évvel ezelőtt, és van egy hatalmas mentaültetvénye is. Most a szurokfűre koncentrál, és cickafarkat is akar. A járvány miatt kicsit el is tűnt a szemek elől, nem tudott előadásokat, tanácsadást sem tartani. Nagyon vigyázott is magára, alig mozdult ki a házból. Most, hogy már mindkét oltást megkapta, talán kicsit nyugodtabbak lehetünk a védettségével kapcsolatban. Leginkább már a termesztésre, a természetre szeretne jobban koncentrálni, hatalmas tervei vannak a jövőre nézve. A közszerepléstől mindenesetre valószínűleg visszavonul – így 93 évesen már fontolgatja a nyugdíjba menés gondolatát. Ettől függetlenül a munkáját ugyanúgy végzi, mint azelőtt

- árulta el a HelloVidéknek lánya, Zsuzsa.

Tavaly, a koronavírus-járvány Magyarországra való begyűrűzésekor mi is írtunk arról, hogy Gyuri bácsi mennyire komolyan veszi a vírus elleni védekezést, az óvintézkedések betartását. 2020 márciusának végén az üzente mindannyiunknak, hogy a koronavírus-járvány terjedését úgy tudjuk megfékezni, ha betartjuk az előírásokat, és otthon maradunk, hozzátéve, hogy

Gyuri bácsi maga is olyan következetesen tartotta magát a szabályokhoz, hogy a 92. születésnapját is egyedül ünnepelte áprilisban. Októberben egy rosszullét miatt kórházba került, de szerencsére még abban a hónapban hazaengedték és otthonában folytathatta tovább a lábadozást, gyógyulást.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szabó gyuri bácsi

bükki füvesember

koronavírus

koronavírus-járvány