Újabb hírek érkeztek a legendás Szabó Gyuri bácsiról: így van most a bükki füvesember

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb hírek érkeztek a legendás Szabó Gyuri bácsiról: így van most a bükki füvesember

Lányától, Lopes-Szabó Zsuzsától megtudtuk: már nagyon várja a tavaszt. Leginkább már a termesztésre, a természetre szeretne jobban koncentrálni, hatalmas tervei vannak a jövőre nézve.

Nemrég megjelent cikkünkben Lopes-Szabó Zsuzsát, a bükki füvesember, vagyis Szabó Gyuri bácsi lányát kérdeztük arról, hogy tapasztalatuk szerint növekedett-e az érdeklődés a termékeik iránt a pandémiának köszönhetően a korábbiakhoz képest, illetve arról is, hogy mik azok a gyógynövények, amiket érdemes ebben a nehéz időszakban fogyasztanunk. Természetesen érdeklődtünk Gyuri bácsiról is, aki, mint megtudtuk, már nagyon várja a tavaszt.

Sok diófát, szederbokrokat ültetett néhány évvel ezelőtt, és van egy hatalmas mentaültetvénye is. Most a szurokfűre koncentrál, és cickafarkat is akar. A járvány miatt kicsit el is tűnt a szemek elől, nem tudott előadásokat, tanácsadást sem tartani. Nagyon vigyázott is magára, alig mozdult ki a házból. Most, hogy már mindkét oltást megkapta, talán kicsit nyugodtabbak lehetünk a védettségével kapcsolatban. Leginkább már a termesztésre, a természetre szeretne jobban koncentrálni, hatalmas tervei vannak a jövőre nézve. A közszerepléstől mindenesetre valószínűleg visszavonul – így 93 évesen már fontolgatja a nyugdíjba menés gondolatát. Ettől függetlenül a munkáját ugyanúgy végzi, mint azelőtt

- árulta el a HelloVidéknek lánya, Zsuzsa.

Tavaly, a koronavírus-járvány Magyarországra való begyűrűzésekor mi is írtunk arról, hogy Gyuri bácsi mennyire komolyan veszi a vírus elleni védekezést, az óvintézkedések betartását. 2020 márciusának végén az üzente mindannyiunknak, hogy a koronavírus-járvány terjedését úgy tudjuk megfékezni, ha betartjuk az előírásokat, és otthon maradunk, hozzátéve, hogy

Gyuri bácsi maga is olyan következetesen tartotta magát a szabályokhoz, hogy a 92. születésnapját is egyedül ünnepelte áprilisban. Októberben egy rosszullét miatt kórházba került, de szerencsére még abban a hónapban hazaengedték és otthonában folytathatta tovább a lábadozást, gyógyulást.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szabó gyuri bácsi

bükki füvesember

koronavírus

koronavírus-járvány