Ezeket mi is megkóstolnánk: Nógrádban vásárt és versenyt tartottak a sajtoknak

HelloVidék   
  Megosztom
Ezeket mi is megkóstolnánk: Nógrádban vásárt és versenyt  tartottak a sajtoknak

Első alkalommal mérettették meg magukat a Nógrád megyei sajttermelők Béren, ahol a gasztronómia szerelmesei is számos helyi finomságot kóstolhattak meg.

Hagyományteremtő szándékkal különleges sajtok versenyeztek vasárnap a Nógrád megyei Béren. A Sajtkészítők Egyesületének képzett bírái előtt összesen 80 kézműves sajtkészítmény mérettette meg magát. A nógrádi termelők így részletes képet kaphattak saját áruik minőségéről is. A legjobb minőségű sajtokat arany, ezüst és bronzéremmel jutalmazták . Ezen kívül szűkebb hazánk termelői is lehetőséget kaptak arra, hogy megismertessék finomságaikat az érdeklődőkkel - írja a megyei lap.

Bánfi Anna, szervező és az eseménynek otthont adó vendéglátóhely tulajdonosa kiemelte, hogy fontos számukra, hogy támogassák a termelőket és minden olyan kezdeményezést, amely a megye jó hírét viszi. Mint mondta, megtiszteltetés számukra, hogy náluk szervezték meg az első sajtversenyt.

A rendezvényen egyébként nemcsak sajtokat kóstolhattak az odalátogatók, de megyei termelők is bemutatkoztak finomságaikkal, így voltak például mézek, joghurtok és különféle hústermékek is. Ráadásul az étterem tulajdonosai egy egész malacot sütöttek a kulináris ízek kedvelőinek.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nógrád megye

sajtkészítés

sajtverseny