Ezeket mi is megkóstolnánk: Nógrádban vásárt és versenyt tartottak a sajtoknak

HelloVidék   
  Megosztom
Ezeket mi is megkóstolnánk: Nógrádban vásárt és versenyt  tartottak a sajtoknak

Első alkalommal mérettették meg magukat a Nógrád megyei sajttermelők Béren, ahol a gasztronómia szerelmesei is számos helyi finomságot kóstolhattak meg.

Hagyományteremtő szándékkal különleges sajtok versenyeztek vasárnap a Nógrád megyei Béren. A Sajtkészítők Egyesületének képzett bírái előtt összesen 80 kézműves sajtkészítmény mérettette meg magát. A nógrádi termelők így részletes képet kaphattak saját áruik minőségéről is. A legjobb minőségű sajtokat arany, ezüst és bronzéremmel jutalmazták . Ezen kívül szűkebb hazánk termelői is lehetőséget kaptak arra, hogy megismertessék finomságaikat az érdeklődőkkel - írja a megyei lap.

Bánfi Anna, szervező és az eseménynek otthont adó vendéglátóhely tulajdonosa kiemelte, hogy fontos számukra, hogy támogassák a termelőket és minden olyan kezdeményezést, amely a megye jó hírét viszi. Mint mondta, megtiszteltetés számukra, hogy náluk szervezték meg az első sajtversenyt.

A rendezvényen egyébként nemcsak sajtokat kóstolhattak az odalátogatók, de megyei termelők is bemutatkoztak finomságaikkal, így voltak például mézek, joghurtok és különféle hústermékek is. Ráadásul az étterem tulajdonosai egy egész malacot sütöttek a kulináris ízek kedvelőinek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nógrád megye

sajtkészítés

sajtverseny