Testi-lelki felüdülést nyújtanak az erdők: folytatódik a fásítási program

HelloVidék   
  Megosztom
Testi-lelki felüdülést nyújtanak az erdők: folytatódik a fásítási program

A fásítások és az erdőtelepítések valós megoldásokat jelentenek az életünk jobbá tételéhez, és különösen a városokban hozzájárulnak a szélsőséges időjárás hatásainak csökkentéséhez, közölte Nagy István agrárminiszter. A Településfásítási Program részeként 1,5 milliárd forint felhasználásával, 1350 településen összesen 36 ezer sorfát ültethetnek el a résztvevők.

A miniszter a Normafán az Eötvös Parkban történő faültetésen arra hívta fel a figyelmet, hogy a fák csökkentik a hőmérsékletet, visszatartják az éltető vizet, megkötik a szén-dioxidot, és lombkoronájuk megszűri a szennyezett levegőt. Az erdők nélkülözhetetlen testi-lelki felüdülést nyújtanak, amire egyre nagyobb a társadalmi igény is: koronavírus-járvány időszakában 25-30%-kal nőtt az erdők látogatottsága, különösen a nagyobb települések környékén.

Az Agrárminisztérium 2020-ban a Településfásítási Programjával a rendszerváltozás utáni időszak legnagyobb belterületi fásítási kezdeményezését indította el. Ennek köszönhetően 1,5 milliárd forint felhasználásával, 1350 településen összesen 36 ezer sorfát ültethetnek el a programban részt vevők. Emellett az állami erdőgazdaságok parkerdő-fejlesztési programot indítottak.

Nagy István szerint az agrártárca célja, hogy a meglévő városi erdeink kezelése során minél nagyobb területen elsődleges szempontként jelenjen meg a lakosság rekreációs igényeinek kiszolgálása, valamint az erdők egészségvédelmi és klímavédelmi szerepe.

Címlapkép: Agrárminisztérium

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

agrárminisztérium

nagy istván

fásítási program

településfásítás

erdő

parkerdő