Hálóban az orvhorgászok: nagytestű pontyokat rejtegettek, ez lett a vesztük

HelloVidék   
  Megosztom
Hálóban az orvhorgászok: nagytestű pontyokat rejtegettek, ez lett a vesztük

Horgászati időn túl, tilosban tevékenykedve értek tettek a halőrök két „húsbojlist” a Ráckevei-Soroksári Dunán (RSD). Ellenőrzésükkor megtaláltak elrejtve 3 darab 7 kilót fölötti pontyot, amelyek be sem volt írva a fogási naplóba. A háromszoros szabályszegés mellé 783.000 forintos elkövetési érték is társult. A renitens pecásokat – bűncselekmény – gyanújával feljelentették a halőrök.

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) Facebookon közzétett információja szerint november 3-án, éjjel 23.00 órakor (20.00-ig lehet már csak horgászniaz RSD-n) a hajós halőri járőrök hőkamerával észleltek egy két fős társaságot, akik Dömsöd település partján, egy stég mögötti autóban üldögéltek. A stégen 4 darab bevetett, kivilágítatlan fenekező készséget őriztek - számolt be róla a Pecaverzum.

Csendben megközelítve őket megtörtént az intézkedés, melynek során előkerült 3 darab külön-külön pontyzsákban, a stég mellé-alá elrejtett nagyobb méretű ponty. Mindhárom hal meghaladta a megtartható 7 kilós méretet, mivel 7,08 kiló, 7,61 kiló és 11,41 kiló tömegűek voltak. Természetesen egyik horgász fogási naplójában sem szerepelt egyik hal sem.

A megszeppent elkövetők persze előadták, hogy nem tudtak a 20 óra utáni időkorlátról. Természetesen 4-5 kilósnak tippelték a megtartott pontyokat, melyeket nem is tudják, hogy miért nem írtak be a naplóba. És milyen hihetetlen: a stégük alól előkerült bezsákolva elrejtett 11,41kg pontytól valósággal megdöbbentek… A szokásos kezdeti verbális ellenállás, mellébeszélés után viszont együttműködővé váltak, és alávetették magukat az intézkedésnek, az okmányolást fegyelmezetten tűrték.

- Írta a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség, aki megjegyezték, a pontyok a fotózás, a mérlegelés és sebeik kezelése után elengedésre kerültek és elégedetten lakhelyükre távoztak.
Ugyanez nem mondható el elkövetőkről, akikre egy komoly halgazdálkodási hatósági eljárás vár a háromszoros szabályszegés miatt (fogási napló nem vezetése, felső méretkorlát megszegése, időkorlát megszegése).

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

illegális horgászat