Szakember szerint ezt a két oltást is érdemes felvenni: mutatjuk, miért

infostart.hu   
  Megosztom
Szakember szerint ezt a két oltást is érdemes felvenni: mutatjuk, miért

Nagyon megnőtt a felső légúti megbetegedések száma – mondta az InfoRádiónak a Háziorvosok Online Szervezetének alapító-elnöke. Békássy Szabolcs országos kollegiális vezető háziorvos hozzátette, a mostani járványos időszakban különösen fontos az influenza elleni védőoltás felvétele is.

Folyamatosan nő a praxisokhoz forduló betegek száma, mára már rendkívüli a terhelés

- hívta fel a figyelmet az országos kollegiális vezető háziorvos.

Mint fogalmazott, elképesztő mennyiségben érkezik a rendelőkhöz telefonhívás és személyes megjelenés, valamint egyéb kommunikációs csatornákon is sűrűn keresik a háziorvosokat a betegek. Kérik is az érintetteket, hogy a lehetségesen halasztható dolgokkal tervezetten keressék a praxisokat, próbálva az egyéb online kommunikációs csatornákat használva.

És mindenkitől sok-sok türelmet kérünk, hiszen a feladatainkat most egyértelműen a Covid-ellátásra kell csoportosítani. Nehéz megkülönböztetni az influenza-, az influenzaszerű- és a Covid-megbetegedések tüneteit, jelenleg az utóbbi dominál, miután számos esetben igazolódik a légúti megbetegedéssel a praxisokhoz forduló betegeknél a koronavírus-fertőzés, tömeges influenzajárványról pedig nincsen tudomásuk

- tette hozzá a szakember.

A szakember a lapnak elmondta, hogy az idei évben eddig kevesebben kérték az influenza elleni védőoltást, mint a tavalyi évben, amit semmiféleképpen nem tart jó gyakorlatnak, miután nem tudható, hogy a mostani szezonban milyen súlyosságú lesz az influenzajárvány, lesz-e egyáltalán. Egyúttal tanácsolta, hogy aki eddig még nem vette fel az influenza elleni védőoltást, mihamarabb tegye meg.

Illetve hozzátette, hogy ami a tüdőgyulladás elleni védőoltásokat illeti, azok a járványos időszakoktól függetlenül is javasoltak minden olyan 60 év feletti páciens számára, aki esetében egy esetleges tüdőgyulladást okozó baktérium által történő fertőződés nagy veszélyt jelent.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

oltás

influenza elleni védőoltás

tüdőgyulladás

tüdőgyulladás elleni védőoltás

influenza

koronavírus elleni oltás