Szakember szerint ezt a két oltást is érdemes felvenni: mutatjuk, miért

infostart.hu   
  Megosztom
Szakember szerint ezt a két oltást is érdemes felvenni: mutatjuk, miért

Nagyon megnőtt a felső légúti megbetegedések száma – mondta az InfoRádiónak a Háziorvosok Online Szervezetének alapító-elnöke. Békássy Szabolcs országos kollegiális vezető háziorvos hozzátette, a mostani járványos időszakban különösen fontos az influenza elleni védőoltás felvétele is.

Folyamatosan nő a praxisokhoz forduló betegek száma, mára már rendkívüli a terhelés

- hívta fel a figyelmet az országos kollegiális vezető háziorvos.

Mint fogalmazott, elképesztő mennyiségben érkezik a rendelőkhöz telefonhívás és személyes megjelenés, valamint egyéb kommunikációs csatornákon is sűrűn keresik a háziorvosokat a betegek. Kérik is az érintetteket, hogy a lehetségesen halasztható dolgokkal tervezetten keressék a praxisokat, próbálva az egyéb online kommunikációs csatornákat használva.

És mindenkitől sok-sok türelmet kérünk, hiszen a feladatainkat most egyértelműen a Covid-ellátásra kell csoportosítani. Nehéz megkülönböztetni az influenza-, az influenzaszerű- és a Covid-megbetegedések tüneteit, jelenleg az utóbbi dominál, miután számos esetben igazolódik a légúti megbetegedéssel a praxisokhoz forduló betegeknél a koronavírus-fertőzés, tömeges influenzajárványról pedig nincsen tudomásuk

- tette hozzá a szakember.

A szakember a lapnak elmondta, hogy az idei évben eddig kevesebben kérték az influenza elleni védőoltást, mint a tavalyi évben, amit semmiféleképpen nem tart jó gyakorlatnak, miután nem tudható, hogy a mostani szezonban milyen súlyosságú lesz az influenzajárvány, lesz-e egyáltalán. Egyúttal tanácsolta, hogy aki eddig még nem vette fel az influenza elleni védőoltást, mihamarabb tegye meg.

Illetve hozzátette, hogy ami a tüdőgyulladás elleni védőoltásokat illeti, azok a járványos időszakoktól függetlenül is javasoltak minden olyan 60 év feletti páciens számára, aki esetében egy esetleges tüdőgyulladást okozó baktérium által történő fertőződés nagy veszélyt jelent.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

oltás

influenza elleni védőoltás

tüdőgyulladás

tüdőgyulladás elleni védőoltás

influenza

koronavírus elleni oltás