Figyelem, népszerű termékek kerültek tiltólistára: mutatjuk, miktől érdemes eztán óvakodni!

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem, népszerű  termékek kerültek tiltólistára: mutatjuk, miktől érdemes eztán óvakodni!

Frissítette a forgalomból kitiltott termékek listáját a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Az újonnan felkerült termékek között a lakosság körében is népszerű vízszűrő kancsók, fordított ozmózis víztisztító berendezések és szűrők, desztilláló berendezések, valamint vízionizátor ok találhatóak. Mutatjuk, melyik termékektől érdemes óvakodni!

Az ivó- és használati melegvíz-ellátásban, illetve medencés fürdővízellátásban vízzel közvetlenül érintkező bejelentés-köteles anyagok, termékek, illetve hálózativíz-utókezelő vagy vízadagoló, ballonos vízadagoló kisberendezések forgalomba hozatalának, továbbforgalmazásának megtiltását listázza az NNK. A teljes tiltólista itt elérhető. Januárban több olyan termék is betiltásra került, amely sok magyar otthonban megtalálható.

  • Dafi szűrőbetét vízszűrő kancsóhoz, 2 db, Classic
  • Dafi Unimax Szűrőpatron
  • Aquaphor szűrő, B5 modell, antibakteriális szűrő, 300 l
  • Aquaphor szűrő, 3 darab, B15 modell
  • Aquaphor A5 Szűrőbetét, szűr/lágyít, 350 L
  • Aquaphor B5 Szűrő szett, 2 darab, Hozzáadott baktericid
  • Aquaphor B6 Szűrő, Kemény vízhez, 300 l
  • Aquaphor vízszűrő kancsó, Time Maxfor modell, Narancssárga
  • Aquaphor szűrő, kemény vízhez, 2 darab, B6 model

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tiltólista

népegészségügyi központ