50 év az élet habos oldalán: szülinapját ünnepli a magyarok egyik kedvenc söre

HelloVidék   
  Megosztom
50 év az élet habos oldalán: szülinapját ünnepli a magyarok egyik kedvenc söre

50 éve, azaz 1973. április 5-én gördült le az első üveg Borsodi Világos, az akkor átadott új, bőcsi sörgyár gyártószalagjáról. Az első palackot azóta sokmillió hektoliter követte, mialatt a Borsodi Sörgyár egy helyi igényeket kiszolgáló gyárból, a világ egyik legnagyobb vállalatának regionális központja lett, évi 2,5 millió hektoliteres kapacitással. Az évforduló alkalmából Koncz Zsófia miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, Nagy László, Bőcs polgármestere, és Vuleta Zsolt, a Borsodi sörgyár ügyvezetője és kereskedelmi igazgatója közösen avatták fel az alapításnak emléket állító kopjafát.


 


 

Az 1960-as évek végén a megnövekedett sörfogyasztási igényt a hazai sörfőzdék már nem tudták kezelni, és szükségessé vált egy újabb sörfőző üzem kialakítása. Így kezdte meg működését a Borsodi Sörgyár a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lévő Bőcs község határában, amely öt évtizede 1973. április 5-én nyitotta meg kapuit. A vállalat az ezt követő évtizedekben folyamatosan bővítette kapacitását, illetve az itt gyártott termékek körét. A kezdetektől jelen lévő Borsodi Világos mellett az alkoholmentes Borsodi Friss és a Borsodi legújabb portfóliójának termékeivel is bővült az Bőcsön gyártott sörök száma, az üzem kapacitása pedig mára meghaladja az évi 2,5 millió hektolitert és Magyarország mellett már többek között a cseh és horvát piacra is szállítanak az itt előállított termékekből.

Az évforduló alkalmából Bőcs község egy kopjafát ajándékozott a Borsodi Sörgyár számára. Az átadón Nagy László polgármester kiemelte az üzem községre gyakorolt pozitív hatását és a felek történelmi kapcsolatát.

Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezető és kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy bár folyamatosan fejlesztették termékeiket, és szolgáltatásaikat, valamint mára a világ számos pontjára szállítanak az itt előállított termékekből, a sörgyár valódi otthona mindig is Bőcs volt:

A Borsodi Sörgyár Bőcsön kezdte meg 50 éve a működését, és azóta is szorosan kötődik a községhez és lakosaihoz. Ezt az együttműködést erősítettük ma meg a közös ünnepléssel és az 50 év tiszteletére állított kopjafa átadásával. Az elmúlt ötven évben számos fejlesztést, beruházást hajtottunk végre és a jövőben is a folyamatos fejlődésre törekszünk, hogy a lehető legjobban, magas minőségben szolgáljuk ki a hazai sörkedvelők igényeit, valamint partnereinket.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

sör

sörfogyasztás

borsodi