Nem semmi elismerésben részesült a miskolci mestercipész: ő lett a világ legjobbja

MTI   
  Megosztom
Nem semmi elismerésben részesült a miskolci mestercipész: ő lett a világ legjobbja

Kovács Attila miskolci mestercipész lett a legeredményesebb a németországi Wiesbadenben megrendezett Inter-Schuh-Service (ISS) nemzetközi szakmai kiállításon és versenyen - tájékoztatta az MTI-t a miskolci cipőkészítő.


 

A cipészmester négy benevezett cipőjével négy aranyérmet, valamint férficipő kategóriában nagydíjat nyert a megmérettetésen.

Az aranyéremmel díjazott lábbelik mind egyedi darabok, amelyeket tájékoztatása szerint a cipészmester saját kezűleg készített, az első tervektől, a szabáson és a varráson át egészen az utolsó fényezésig.

A versenyen tizenhat ország negyvenhat cipőkészítő mestere mérte össze tudását minden elemében kézzel készített lábbelikkel.

A közlemény szerint a miskolci cipészhez tartozó Attila Shoes márka világszerte elismert, és rendre a legjobbak között szerepel a világversenyeken.

Az MTI megkeresésére Kovács Attila elmondta, a tulajdonában lévő Attila Shoes márka az Ortopán Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-hez tartozik, reményei szerint az idén a márka eladásai mintegy 20 százalékkal bővülnek.

A nyilvános cégadatok szerint 2021-ben a miskolci székhelyű társaság 98,7 millió, 2020-ban 74,3 millió forint árbevételt ért el. Adózott eredménye 2021-ben 1,8 millió forint volt az azt megelőző évi 535 ezer forint után.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mestercipész

cipész

világverseny