Újabb fontos hír érkezett a szlovákiai autóbuszbalesetről: így vannak a miskolci sérültek

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb fontos hír érkezett a szlovákiai autóbuszbalesetről: így vannak a miskolci sérültek

Miskolc Polgármesteri Hivatalának információi szerint 10-12 miskolci, martinkertvárosi nyugdíjas utazott azon a magyar autóbuszon, ami 2023. május 15-én (hétfőn) egy kamionnal ütközött a szlovákiai D2-es autópálya Csehország felé vezető szakaszán, a pozsonyzávodi pihenőhelynél. Az eddigi információk alapján a kamion behajtott a busz elé, majd a járművek szinte fékezés nélkül egymásba csapódtak.


 

A súlyos sérülteket a Pozsonyi Egyetemi Kórházba szállították, többükhöz már éjszaka elindultak Miskolcról a családtagok, akik a konzulátus közreműködésével kaptak segítséget. Akik könnyebben sérültek, azokért buszt küldtek és már a mai napon hazaérkeztek. Köztük vannak olyan sérültek is, akiket a megyei kórházba szállítottak át ellátásra.

A szlovákiai kórházban ápolt súlyos sérülteket – amint állapotuk engedi – várhatóan mentőautóval és orvosi felügyelettel szállítják majd haza, vagy indokoltság esetén először egy Pozsonyhoz közeli magyar kórházba.

Miskolc MJV Polgármesteri Hivatala felvette a kapcsolatot a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, valamint a magyar konzuli szolgálattal. Mindkét szervezet segíti a sérültek hazajutását. A Polgármesteri Hivatal felajánlotta, hogy minden elérhető segítséget megad a baleset miskolci sérültjeinek, továbbá, Cseléné Figula Edina önkormányzati képviselő pedig folyamatosan tartja a kapcsolatot több érintettel és hozzátartozóval, a baleset több sérültje ugyanis a körzetében működő nyugdíjas klub tagja.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

buszbaleset

miskolc