Ezt a pofátlanságot! Bűnszervezetben árulták a "varázscigit" Szekszárdon

MTI   
  Megosztom
Ezt a pofátlanságot! Bűnszervezetben árulták a varázscigit Szekszárdon

Új pszichoaktív anyaggal, "biofűvel" kereskedő bűnszervezet tagjai ellen emeltek vádat Szekszárdon - közölte a Tolna Vármegyei Főügyészség hétfőn.


 


 

A Szekszárdi Járási Ügyészség 16 ember ellen emelt vádat néhány nappal a rendőrségi vizsgálat befejezése után, összesen 79 év szabadságvesztés kiszabását indítványozza - áll a közleményben.

A 10 férfiből és 6 nőből álló bűnszervezet tagjai többen rokonai egymásnak, és néhányan kényszerintézkedés, bűnügyi felügyelet hatálya alatt állnak. A bűnszervezet vezetője, egy 34 éves férfi más ügyben tölti jogerős börtönbüntetését.

A vádirat szerint a férfi - az elsőrendű vádlott - és élettársa 2018. októbertől 2020 tavaszáig alkalmilag, majd ezután rendszeresen kereskedett új pszichoaktív anyagokkal; 2020. októbertől a 2021. júniusi elfogásukig bűntársaikkal szervezetten kereskedtek szekszárdi házukban a tiltott szerekkel.

A feketepiacon "varázscigi", "varázsdohány", "vicces cigi", "biofű", "zen" néven értékesítették cigarettákba töltve az új pszichoaktív anyaggal átitatott dohányt, amelyet ők és társaik készítettek el. A cigaretta darabját 1000 forintért adták. A vádlottak a 18 évesnél fiatalabbakat is kiszolgálták. A drogért nemcsak pénzzel, hanem élelmiszerrel, csokoládéval is lehetett fizetni.

A bűnszervezet tagjai közül volt, aki az alapanyagok beszerzésében, az ehhez szükséges pénz szállításában, az elrejtésben, a cigaretták töltésében, illetve az eladásban vett részt.

A pszichoaktív anyagok hatóanyag-tartalma többszörösen meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát. A bűnszervezet vezetője és élettársa legalább 23 500 szál cigarettát adott el, amivel legkevesebb 23,5 millió forinttal gazdagodott.

A járási ügyészség 12 vádlottal szemben fegyház-, néggyel szemben börtönbüntetés kiszabását kezdeményezi a Szekszárdi Járásbíróságnál, a bűnszervezet vezetőjére - beismerés esetén - 10 év fegyházbüntetést kérnek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kábítószer

rendőrség