Újabb ársapás rezsiről döntött a kormány: ennyit lehet legfeljebb kérni az áramért

Pénzcentrum   
  Megosztom
Újabb ársapás rezsiről döntött a kormány: ennyit lehet legfeljebb kérni az áramért

Rendkívüli időpontban tart kormányinfót Gulyás Gergely. Bejelentette: jön az új gazdaságvédelmi akcióterv amelyek keretein belül árplafont vezetnek be a cégek rezsijére, és a SZÉP-kártyákkal is újra lehet majd élelmiszert venni - írta a Pénzcentrum.

A háborús helyzet nem könnyebb, hanem nehezebb lesz- mondta a kormányinfón Gulyás Gergely. A miniszter arról beszélt, a legfontosabb, hogy legyen 2024-re elfogadott költségvetés. Elegendő a forrás ahhoz, hogy a NATO-vállalásoknak is megfeleljünk a honvédelemre fordított GDP-arányos összeg 2 százalék - írta a Pénzcentrum.

A kormány hangsúlyozza, hogy az országnak az jelenti a legnagyobb segítséget, ha valaki kincstárjegyben, állampapírban tartja megtakarításait. A többi befektetésekre kivetett adó ideiglenes, a háború végéig tart

- mondta.

Bejelentette, hogy elfogadták az új gazdaságvédelmi akciótervet, amely a vállallkozásoknak nyújt segítséget. A vállalkozások legnagyobb problémája az energia, ezen belül is az áram ára. Sokan tavaly hosszabb távú, rögzített áras szerződést köt, magas árakon. Árplafont vezettek be: 200 euró per megawatt nettó áron kaphatják legfeljeb baz áramot a feldolgozóiparban, a szálláshely-szolgáltatásban és a raktározásban száálításban tevékenykedő cégekben.

Cserébe azt várjuk, hogy növeljék a gyártási kapacitásukat és ne emeljék az áraikat

- tette hozzá Gulyás Gergely.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gulyás gergely

kormányinfó