Erről sokan megfeledkeznek, ahogy beköszönt a nyári meleg: az egészségük múlhat rajta

HelloVidék   
  Megosztom
Erről sokan megfeledkeznek, ahogy beköszönt a nyári meleg: az egészségük múlhat rajta

Az Országos Meteorológiai Szolgálat orvosmeteorológiai jelentése szerint, a légkör magasabb szintjein folytatódik a melegedés, emiatt melegfronti hatások tapasztalhatók. Leginkább fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Az UV-sugárzás nagyon erős lesz főként a déli, kora délutáni órákban.

Ahogy posztjukban írják, egyre több helyen mérnek 30 fok felett. Hozzátették, egy-két nap leforgása alatt a negatív anomáliából átléptünk a pozitívba, azaz most már többnyire az átlag felett alakul a hőmérséklet. A maximumok hétfőn sokfelé elérték a 30 fokot, és már az éjszakák is egyre kevésbé hoznak felfrissülést.
Kontinensünk nagyobb részén is hasonló a helyzet, még Skandinávia egyes részein is előfordulnak 28, 29 fok körüli maximumok.

Az országos UV Index előrejelzése szerint így alakul ma az UV sugárzás az ország területén:

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Az ANTSZ korábban készített egy hasznos összefoglalót arró, hogy érdemes helyesen napozni, illetve napon tartózkodni. Ennek mentén fontos észben tartani azt, hogy

  • Erős napsugárzás idején 11-15 óra között tartózkodjunk árnyékos vagy fedett helyen.
  • Vigyázzunk, hogy ne égjünk le.
  • Hordjunk bőrünket védő ruhát, illetve sapkát vagy kalapot. Megfelelő UV-szűrős napszemüveget.
  • Fokozottan védjük a csecsemőket, gyerekeket.
  • Használjunk a napszaknak, bőrünknek megfelelő fényvédő krémet. Itt fontos megjegyezni, hogy a fényvédő krém sem nyújt teljes védelmet, így törekedjünk a többi szabály betartására is.

Néhány hiedelem a napozással kapcsolatban:

Forrás: ANTSZ
Forrás: ANTSZ

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

országos meteorológiai szolgálat

előrejelzés

nyár

időjárás

előrejelzés

uv-sugárzás

uv-védelem