Itt a friss táblázat: 2024-ben ezek lesznek a hosszú hétvégék és ünnepnapok

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a friss táblázat: 2024-ben ezek lesznek a hosszú hétvégék és ünnepnapok

Csütörtök este megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet arról, hogy a 2024-es évben mikor lesznek munkaszüneti napok, hosszú hétvégék, ünnepnapok. A tervezet már most komoly segítséget nyújthat a szabadnapok 2024-es megtervezésében. Mutatjuk a részleteket. 

A Magyar Közlönyben foglaltak szerint a 2024. évi munkaszüneti napok körüli - a naptár szerinti munkarendtől való eltéréssel járó - munkarend a következő:

  • 2024. augusztus 3., szombat munkanap
  • 2024. augusztus 19., hétfő pihenőnap
  • 2024. december 7., szombat munkanap
  • 2024. december 24., kedd pihenőnap
  • 2024. december 14., szombat munkanap
  • 2024. december 27., péntek pihenőnap

Szombati munkanapok 2024-ben

A hivatalos publikáció alapján tehát 2024-ben három szombatra áthelyezett munkanap várható: augusztus 3-án, december 7-én, és december 14-én lesz egy nappal rövidebb a hétvégénk. Cserébe viszont, a ledolgozott szombati munkanapokért lesz több hosszú hétvégénk is, köztük egy 6 napos (!) hosszúhétvége is.

Hosszú hétvégék 2024-ben

A fentiek alapján tehát, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, hét hosszúhétvégére is készülhetünk 2024-ben.

A négy háromnapos hosszú hétvége, a két 4 napos hosszúhétvége, és az egy 6 napos hosszú hétvége a következő 2024-ben:

  • 3 napos hosszú hétvége: a január elsejei, a március 15-ei, a május 20-i pünkösdhétfő miatt, a november 1-jei a mindenszentek miatt.
  • 4 napos hosszú hétvége: március 29. és április 1. között esedékes húsvéti ünnep, és az augusztus 17. és 20. közötti államalapítás ünnepe.
  • 6 napos hosszú hétvége: a karácsonyi ünnepek alatt

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

munkaszüneti napok

2024

ünnepnapok

hosszú hétvégék

magyar közlöny