Irtózatos bűztől szenvednek a Balatonnál: de mi lehet a füstölgő, büdös gödör alján?

HelloVidék   
  Megosztom
Irtózatos bűztől szenvednek a Balatonnál: de mi lehet a füstölgő, büdös gödör alján?

Iszonyú büdös terjeng a Balatonvilágoson, írta meg a HelloVidék is korábban, egy Facebook-bejegyzésre hivatkozva. A lukból szálló büdös gázok a lakók számára kezelhetetlen problémát jelentenek: a kellemetlen szagot sokszor a zárt ablakon keresztül is érezni lehet. AZ RTL Híradójának értesülése szerint a kormányhivatal másfél éve tud a Balaton melletti szemétgödörről. De miért nem tesz senki semmit?

Balatonakarattya és Balatonvilágos közti területen fekszik egy gödör, közel a vízfelülethez és a lakóházakhoz egyaránt. A tűzoltók már többször kivonultak a füstölgő, magából szúrós, kénes, szagot árasztó gödörhöz - de erről a HelloVidék korábban itt írt.

A helyiek évek óta dokumentálják, ahogy a területre kamionokkal hordják az építési, háztartási hulladékot a teherautók, majd földet tesznek a tetejére. A területet korábban a szomszédos Balatonakarattya önkormányzata bérelte, akik szerint a faluban keletkezett nyesedéket és lombozatot gyűjtötték össze és tárolták ott, majd darálás után újrahasznosították.

Most az RTL Híradó birtokába került egy levél, amely szerint egy évekkel ezelőtti bejelentés hatására indított vizsgálat során a Veszprém Megyei Kormányhivatal már tavaly februárra megállapította, hogy a területen

a Btk. hatálya alá tartozó, különösen jelentős mennyiségű hulladék található.

Az ügyet akkor a rendőrséghez továbbították, ahová azóta az újabb kigyulladások miatt újabb feljelentések is érkeztek, így újabb eljárás indult. Július legvégén a hatóságok helyszíni szemlét tartottak, ami után a kormányhivatal ellenőrzést indított.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

bűz

környezetvédelem

szag

balatonvilágos