Elképesztő küzdelem a brutális halszörnnyel: akkora harcsát fogtak, hogy nem fért be az autóba

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő küzdelem a brutális halszörnnyel: akkora harcsát fogtak, hogy nem fért be az autóba

Akkora harcsát fogott ki a Bodrog-folyóból egy horgász, mellyel jó eséllyel országos rekordot is dönthetett. A gigantikus hal nem fért be a horgász autójába, így terepjárót kellett a helyszínre hívni, hogy hazavihesse a zsákmányt. 3,5 óráig fárasztották csónakból.

T. Gergő március 27-én fogta ki az impozáns méretű harcsát Tokaj környékén. A horgász csak a napokban, barátai unszolására osztotta meg történetét és a halról készült fotókat a Pecaverzummal.

Mivel az állat pontos tömegének meghatározására nem állt rendelkezésre megfelelő mérőeszköz, így csak a horgászok becslésére lehet hagyatkozni.

A hivatalos országos rekordot Kovács Gábor tartja, aki 2010. május 10-én fogott ki egy 113 kilogrammos, 230 centiméteres harcsát a Töröcskei-tónál. Ha Gergő pontosan lemérte volna a bodrogi harcsát, és hitelesíttette volna azt a Mohosszal, minden bizonnyal megnyerte volna az első helyet.

A három és fél órán keresztül fárasztott hal szája Gergő elmondása szerint akkora volt, hogy „egy focilabda gond nélkül bezuhant volna rajta a gyomrába”.

A 256 centiméter hosszú harcsa nem is fért be a horgász autójába, így hívnia kellett egy terepjárót, hogy hazavihesse. A hal feldolgozása után mintegy 80 kilogramm filét kaptak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pecaverzum

horgász

gigahal