Horogra akadva: ismét kifogták a kapitális somogyi halóriást

HelloVidék   
  Megosztom
Horogra akadva: ismét kifogták a kapitális somogyi halóriást

Újra felbukkant a somogyi horgásztó hatalmas aranyszínű hala, három év alatt majdnem nyolc kilót hízott. A Somogy vármegyei Kiskorpád népszerű horgászhelye a 100 éve létesített szigetestó 2010-től teljesen átalakult halállománnyal éli mindennapjait a „fogd meg és engedd vissza” elv alapján - írja a Sokszínű Vidék.

A tó a hatalmas méretű halak melegágya, ennek köszönhetően gyakran fordulnak elő itt rekordok. Fő hala a ponty és amur, amelyekből a tóba a 2017-es évtől kizárólag 10 kg feletti példányokat telepítenek. Érdekesség, hogy a tóban egyetlen harcsa él, különlegessége, hogy színe fehér. 20-25 “megkeresztelt hal” úszkál itt, melyeket fajtájuk, illetve súlyuk alapján könnyű beazonosítani. Csőrike, Liliom, Kölcsey, Bibircsóka, Béla, Csillagszem, Naplemente, Django, Gandalf, Remény, Hullócsillag, Juliska és társaik többször is horogra akadnak, nevüket a horgászoktól kapták.

A horgászok körében sokan nevezik a tavat Koiországnak, mivel bőséggel úszkálnak abban sárgás-arany színű koi pontyok, ráadásul méretes példányok. Közülük Béla volt 2020-ig a csúcstartó a maga 15.13 kilójával, mígnem annak az évnek a májusában egy fiatal horgász, Stölkler Dávid kifogta a Remény néven ismert koit, ami 15.7 kilójával új koi-rekordot jelentett.

2023. októberében azonban Remény újra feltűnt a színen és igencsak meghízva. Zsuppán József terelte szákjába a halat, ami a mérlegeléskor 23.05 kilogrammot nyomott, új tórekordot állítva fel ezzel. A nagy fogásnak számító halat a helyi rendnek megfelelően a mérlegelés és a fotózás után visszaengedték a tóba.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

horgászat

halszörny

somogy megye

nagy fogás

hellovidek