Óriási összeget költött a dunántúli város, sportlétesítményére: valóban szükség volt rá?

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Óriási összeget költött a dunántúli város, sportlétesítményére: valóban szükség volt rá?

Átadták az elmúlt másfél évben mintegy 800 millió forintos fejlesztés keretében felújított nyolcsávos, műanyag borítású kaposvári atlétikai pályát szombaton - írja az MTI. A fejlesztés keretében a 2002-ben átadott pálya helyén alakítottak ki egy új, korszerűbbet, amelyet világítással szereltek fel, ezzel alkalmassá téve esti edzések megtartásához, versenyek televíziós közvetítéséhez is.

Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium (HM) sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára a szombati átadóünnepségen hangsúlyozta: Magyarország kormánya stratégiai ágazatként tekint a sportra, amit jól mutatnak az elmúlt bő évtizedben elkészült beruházások, fejlesztések is.

Fontos, hogy a magyar sportolók a továbbiakban is a világ legeredményesebb sportolói között legyenek, de talán ennél is fontosabb, hogy minél több ember mozogjon rendszeresen az országban. A fejlesztések éppen ezért azt a célt szolgálják, hogy Magyarország sportnemzetből sportoló nemzetté váljon

- mutatott rá, majd folytatta:

Amennyiben a fiatalok és idősek mindennapjainak részévé válik a sport, a mozgás, akkor javulni fog az emberek életminősége, egészsége. Ehhez igyekszik biztosítani az infrastrukturális feltételeket a kormányzat a fejlesztésekkel

- hívta fel a figyelmet Schmidt Gábor.

A több száz sportoló, köztük a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola atlétáinak edzéseihez korszerű körülményeket biztosító létesítmény átadóján Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere megemlékezett Ács Lajosról, aki meghatározó alakja volt az atlétikának, később a szabadidősportban és a fogyatékossággal élők sportjában is kiemelkedő tevékenységet végzett.

Azt a célt tűztük ki Kaposváron, hogy 2030-ra az ország legegészségesebb emberei éljenek a városban. E célt szolgálták a helyi sportfejlesztések, amelyek keretében szinte minden sportágat lehet megfelelő körülmények között űzni, s mindezeknek is köszönhető, hogy kétezer fiatal igazolt sportoló él Kaposváro

- mondta. Kitért rá: Magyarországon népességarányosan városuk költ legtöbbet sportra, ami a település költségvetésének négy százalékát jelenti, szemben más településeken átlagosnak számító 0,8-1 százalékkal.,A létesítményről beszélve a polgármester elmondt azt, hogy a versenyek és az atlétikai edzések kivételével nemcsak a több mint 250 igazolt helyi atléta, hanem bárki szabadon használhatja a pályát, amelyet a jövőben szeretnének kiegészíteni lelátókkal, öltözőkkel, öntözőrendszerrel és fedett futófolyósóval is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kaposvár

atlétika

sport

átadás

felújítás

hellovidék