Nem hétköznapi balhé volt Debrecenben: vádat emeltek a rendőrverő család ellen

MTI   
  Megosztom
Nem hétköznapi balhé volt Debrecenben: vádat emeltek a rendőrverő család ellen

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség két férfi és két nő ellen, akik a nyáron rendőrökre támadtak egy szabolcsi településen - adta hírül a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön.

A tájékoztatásban az áll, hogy a vádirat szerint augusztus 16-án csendháborítás miatt kérték a rendőrök segítségét, azonban a születésnapot ünneplő család tagjai nem hagyták abba a hangoskodást, ezért az ismételt bejelentésre már megerősített erővel érkezett a helyszínre a rendőrség. A születésnapját ünneplő férfi ökölbe szorított kézzel kezdte sértegetni és fenyegetni a rendőröket, a gyanúsított bátyja pedig egy járőrt nagy erővel meglökött - áll a közleményben.

Közben a család több ittas tagja is agresszívan viselkedett és fenyegette a rendőröket; egyikük a vele szemben intézkedő rendőrt megrántotta és mellkason lökte, egy másik rendőrt lefejelt. Az egyik gyanúsított élettársa azért, hogy akadályozza párja megbilincselését, egy lavór vízzel leöntötte a rendőrt, majd a bilincselés közben a kezét ragadta meg, és azt kiabálta, hogy nem vihetik el a férfit - olvasható a főügyészség közleményében.

Hozzátették, miközben újabb rendőri erők és egy mentőegység érkezett a helyszínre, megjelent a férfiak lánytestvére is, aki kezében egy gyermekkel az egyik rendőr irányába futott és megpróbálta arcon ütni, az egyenruhás viszont kitért a támadás elől. A nyomozó ügyészség vádiratában végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott az elkövetőkkel szemben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

vádemelés

rendőr

támadás

könnyű testi sértés

ítélet

hellovidek