Tragédia a vidéki településen: nincs gyerekorvos a faluban, ahol egy öthónapos kislány meghalt

HelloVidék   
  Megosztom
Tragédia a vidéki településen: nincs gyerekorvos a faluban, ahol egy öthónapos kislány meghalt

Nincsen gyermekorvos a Heves Megyei Tarnazsadányban, ahol pénteken meghalt egy öt hónapos kisbaba, feltételezhetően alultápláltság miatt – tudta meg az RTL Híradó. Az alig háromkilós kislány nagymamája úgy nyilatkozott, hogy hiába etették különböző tápszerekkel, a gyermek nem gyarapodott.

A Híradónak Simkó Róbert gyermekorvos nyilatkozott, aki elmondta, hogy az alultápláltság hátterében betegség vagy hanyagság állhat. Ha utóbbi gyanúja felmerül, a védőnőnek és a gyermekorvosnak is jelentenie kell az esetet a hatóságoknak. A betegség okozta alultápláltságot pedig gyakran csak kórházi körülmények között lehet pontosan kideríteni - tette hozzá.

Tarnazsadány polgármestere, Koczka Ferenc azt mondta az RTL-nek, hogy a településen csak egy háziorvos van, aki gyerekeket és felnőtteket is egyaránt ellát. Gyermekorvosok csak a szomszédos településeken vannak.

A Híradó a helyi védőnőt is meg szerette volna szólaltatni, de az a felettesei engedélye nélkül nem nyilatkozhatott.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

csecsemő

orvos

szülés

egészségügy

halál

hellovidek