Ezekre figyelj oda, ha online rendelsz: nagyobb vagyon maradhat a zsebedben

Pénzcentrum   
  Megosztom
Ezekre figyelj oda, ha online rendelsz: nagyobb vagyon maradhat a zsebedben

A Pénzcentrum videóblogja, a CashTag tovább nyomozott az Ecom Testvérek ügyében, akik több százezer forintért hirdetik a szinte biztos meggazdagodást ígérő tanfolyamukat. Mint írják, legutóbbi leleplező videójuk elég nagy port kavart, amit aztán a YouTube le is tiltott egy időre. Most a CashTag megtudta, milyen a pénzükkel kérkedő tesók családi háttere valójában, és megtalálták azt a terméket is, amely a webshop-biznisz egyik zászlóshajója. A témában felkeresték Kupecki Nórát, a fogyasztóvédelemért is felelős helyettes államtitkár a CashTag-nek elmondta, érdemes gyanakodva bújni a webshopokat, különösen most, amikor karácsonyi ajándékokat rendelünk.

Indul a karácsonyi vásárlási láz, és egyre többen intézik valamilyen webáruházon keresztül az ajándékvásárlást. Például a Magyar Posta nemrégiben közölte, hogy már november elején megkezdődött a karácsonyi ajándékrendelésekből adódó forgalomnövekedés, és az igazi szezon még csak most pénteken, a Black Friday akcióval indul be. Bár a szakértők idénre visszaesést jósoltak a webáruházaknak, az online rendelési kedv csökkenése mégsem tapasztalható. A Posta szerint jellemző viszont, hogy több, de kisebb értékű terméket vásárolunk a neten, egyre több ruhát is, ráadásul egyre gyakrabban külföldi webáruházakból, írják.

A GLS is arról számolt be a lapnak, hogy 1 hónapja folyamatosan emelkedik a napi csomagforgalom, ami tovább fokozódik az ünnepi szezon közeledtével. Leszögezték: a december 21-én felvett belföldi csomagokat még karácsony előtt, december 22-én kézbesítik mind a házhoz szállítás, mind pedig automatás és csomagpontos csomagátvétel esetében is. De azért megjegyezték, hogy a karácsonyi ajándékok megrendelését nem érdemes az utolsó napokra hagyni annak érdekében, hogy a csomagok biztonságban megérkezzenek a karácsonyfa alá, mivel az online kereskedők leterheltsége miatt előfordulhat, hogy egy-egy rendelés összeállítása a megszokottnál több időt vesz igénybe.

Mindenesetre akármennyire is kapkodunk, fordítsunk kellő figyelmet a kinézett ajándékot árusító webáruház feltérképezésére is. Ugyanis nem ritkák ebben az időszakban az átverések, megtévesztések - írja a lap. A Pénzcentrum videóblogja, a CashTag ezen a héten részben egy ilyen történetet leplezett le - és nem mellesleg tovább kutattott az Ecom Testvérek után is.

A teljes cikket a Pénzcentrum oldalán találjátok.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

cashtag

videó

webshop

fogyasztás

fogyasztóvédelem

pénzcentrum

hellovidek