Erdő Péter: a keresztényeknek ilyen filozófiát kell követniük

MTI   
  Megosztom
Erdő Péter: a keresztényeknek ilyen filozófiát kell követniük

Karácsony ünnepe "ujjongó megvallása" annak, hogy a "világ meghitt otthonunk" és az "utolsó szó mindig a szereteté" - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek karácsony éjjelén a budapesti Szent István-bazilikában.

A bíboros a zsúfolásig telt székesegyházban a szentmise kezdetén emlékeztetett: karácsonykor azt ünnepeljük, hogy Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött fiát adta érte. Ez az a szeretet, amit "hálával és szeretettel kell viszonoznunk", és ami arra kötelez, hogy "szeretettel forduljunk egymás felé is" - mondta.

Erdő Péter homíliájában arról beszélt, hogy a Krisztusban "közénk lépő Isten megmutatja a valóság teljességét": a teremtőt együtt a teremtett világgal. Azt az alkotót, aki "annyira szeret minket, hogy osztozik szenvedésünkben és halálunkban is" - fogalmazott.

Hogyan is tudta volna felmérni az akkori ember ott, Betlehemben, hogy mi történik? De hogyan tudja megérteni ezt a XXI. század embere? - tette fel a kérdést a főpásztor. Az embernek nincsenek közvetlen tapasztalatai Istenről, bármennyire fejlődik is a természettudomány, a fizika vagy a csillagászat, mindig a "teremtett világ keretein belül maradnak" - mondta.

Erdő Péter szólt arról is, hogy a keresztényeknek nem csupán egy jámbor, emberbarát filozófiát kell követnünk, esetleg a divat vagy a többség ízlése szerint évitizedenként változó tartalommal.

Jézus tanítása, élete, halála és feltámadása az örök mérce számunkra, hiszen az ő tanítványai vagyunk

- fogalmazott Erdő Péter.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

erdő péter

karácsony

beszéd