Kifakadtak a kisgyermekes anyukák Érden: kilométerekkel arrébb költözettek 7 védőnői körzetet

Népszava   
  Megosztom
Kifakadtak a kisgyermekes anyukák Érden: kilométerekkel arrébb költözettek 7 védőnői körzetet

Hat kilométerrel arrébb, a város másik végére költöztettek a szolgálat államosítása nyomán a 24-ből 7 védőnői körzetet Érden – írja a Népszava.

A védőnői szolgálatokat tavaly államosították, Érden ezután az előírásoknak megfelelően együttműködési megállapodást kötöttek a kórházzal a védőnők által használt ingatlanok és ingóságok használatáról. Az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokat ingyenes használatba adták, és vállalták a rezsi megfizetését is - írta cikkében a Népszava. Csakhogy a probléma ott kezdődött, hogy az érintett Bajcsy-Zsilinszky út 143. szám alatti Egészségház a Remin Gyógyszer-kiskereskedelmi Kft. tulajdona, így arról az önkormányzat nem rendelkezhetett.

A magáncég ugyanakkor kezdeményezte a kórháznál a használati szerződés megkötését, de nem fogadták el az ajánlatát, állítja a Remin Kft. ügyvezetője. Vass Viktória a Népszavának azt mondta, hogy a 76 négyzetméteres, 2 rendelőből, váróból, betegmosdóból és tárolóból álló ingatlanért összesen havi bruttó 600 ezer forintot számláztak a kórháznak augusztustól év végéig, de miután ez a szerződés lejárt, a kórház válaszra sem méltatta a lehetséges hosszabbításról szóló levelüket.

Csőzik László érdi polgármester tavaly decemberben szintén levélben kérte Bedros J. Róbert kórházigazgatót, hogy ne költöztessék át a védőnőket, de erre sem érkezett válasz.

A költözést a polgármester és az ingatlan tulajdonosa szerint sem jelentette be a kórház. Sőt a gyermekorvosi rendelővel közös váróterem bútorait (beleértve a komplett konyhabútort és az étkezőt is) elvitték, nem írtak átadás-átvételi jegyzőkönyvet, és még a kulcsokat se hagyták ott

– állítja az önkormányzat.

A kórház helyett a Népszava megkeresésére az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) válaszolt. Ők azt állítják, hogy csak olyan bútorokat vittek el a védőnők költöztetésekor, amelyek szerepeltek a kórház leltárában. Ezen kívül azt írták, hogy a folyamatos ellátást csak a költözéssel lehetett biztosítani, miután az önkormányzat nem tartotta be jogszabályi kötelezettségét, a tulajdonos pedig irreális követelésekkel állt elő és veszélyeztette az állami feladat ellátását.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

népszava

védőnő

védőnői ellátás

érd