Ilyet is ritkán látni Magyarországon: különleges madárfaj portyázik Somogyban

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyet is ritkán látni Magyarországon: különleges madárfaj portyázik Somogyban

Fekete páva költözött a Somogy-vármegyei Kerekibe, a különleges madárral a Balatoni Madárkertben találkozhatnak a látogatók.

A Balatoni Madárkertben a 2018-as megnyitáskor is már számos, máshol nem látható különleges színű pávát lehetett megtekinteni, de most már fekete színű pávával is összefuthat a vendég, a fehér pávák kifutójának szomszédságában, mintegy azok kontrasztjaként - írja a Sonline.

A 2023-as év több tízezres látogatószám rekordot hozott, de ekkora a vendégforgalom mellett is sikerült, hazánkban elsőként tenyészteni Crax fasciolata-t, azaz csupaszarcú hokkót. Látogatóink tavasztól nem csak pónit, de alpakát is simogathatnak, etethetnek

- tudta meg a lap Rácz Sándortól, a Kerekiben található Balatoni Madárkert vezetőjétől.

Mint mondta, a téli időszakban sem áll meg az élet a madárparkban. Ausztrál fekete hattyú fiatalokat nevelnek szüleik, akikkel a tavaszi nyitáskor találkozhatnak a látogatók.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

páva

madár

somogy megye