Döbbenetes mészárlás: halomra lőtték a védett farkasokat a borsodi vadászok

infostart.hu   
  Megosztom
Döbbenetes mészárlás: halomra lőtték a védett farkasokat a borsodi vadászok

A Putnokon, Felsőnyárádon és Edelényben tartott kutatások során a magyar nyomozók farkasok koponyáját, fogazatát is megtalálták. A gyanú szerint évek óta rendszeresen fokozottan védett szürke farkasokat lőtt ki a három borsodi vadász - számolt be róla az Infostart.

Összehangolt akcióban fogott el a Nemzeti Nyomozó Iroda három borsodi vadászt, akik a gyanú szerint a vadállomány megtartása érdekében évek óta rendszeresen fokozottan védett szürke farkasokat lőttek ki - számolt be róla az Infostart. A természetkárosítással egy 33 és egy 49 éves putnoki, valamint egy 43 éves edelényi vadász gyanúsítható. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda január 24-én fogta el a három férfit, az akcióban, illetve a hozzájuk köthető ingatlanokban tartott kutatásokban részt vett a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is, mivel az ügyben érintetteknek engedéllyel tartott vadászfegyvereik voltak.

A rendőrségi közlemény szerint a Putnokon, Felsőnyárádon és Edelényben tartott kutatások során a nyomozók számos, a gyanút megerősítő tárgyi bizonyítékot találtak, köztük

elejtett farkasok koponyáját, fogazatát, valamint elpusztított állatokat tartalmazó elektronikus adatokat.

Ezeket, valamint mindhárom férfi engedéllyel tartott vadászfegyvereit és lőszereit is lefoglalták. Az elejtett állatok tetemeit szakértő vizsgálja. A három borsodi férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, jelenleg mindegyikük szabadlábon védekezik.

Abban az esetben, ha a természetkárosítás tényállása beigazolódik, többéves börtönbüntetés jár érte.

Az ügyben érintettek a jogerős bírósági ítéletig nem vadászhatnak, de ez nem a vadászkamara hatáskörébe tartozó kérdés. A rendőrség tájékoztatása alapján a letartóztatott vadászok – egyébként legálisan, engedéllyel tartott – fegyvereit lefoglalták, és bár erre a hatósági közlemény nem tér ki, Földvári Attila azt vélelmezi, hogy a vadászjegyeiket is elkobozták.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

farkas

védett állat

vadász