Őrületes mészárlás a Balaton-parti településen: halomra lőtték a vaddisznókat - mégis, miért?

HelloVidék   
  Megosztom
Őrületes mészárlás a Balaton-parti településen: halomra lőtték a vaddisznókat - mégis, miért?

Januárban kezdték meg vaddisznók csapdával történő elfogását és kilövését Szigliget belterületi részein a rendőrség által kiadott engedély alapján. Azóta több mint 60 vaddisznót lőttek ki - számolt be róla a veol.hu.

Balassa Dániel, Szigliget polgármester a megyie lapnak elmondta, hogy az első éjszaka négy állatot fogtak be, majd egy néhány napos szünet után ismét több vadállat sétált be a csapdába, számuk elérte a húszat. Ehhez adódik hozzá további 40 vaddisznó kilövése, így az elmúlt másfél hónapban 60 emelkedett a belterületen elejtett állatok száma. A veol.hu azt is megtudta, hogy

Szigligeten két csapdát helyeztek ki, az egyiket a Csonka torony melletti területen, a másikat a nádüzem környékén. A csapdák megközelítése tilos, hiszen egyrészt ez veszélyes lehet, másrészt a befogás eredményességét is ronthatja.

A Balatoni Szövetség tavaly az agrárminiszterhez fordult ez ügyben, és végül Szigliget is megkapta az engedélyt a belterületi vadelejtésre, így bizakodhat a lakosság az ezzel összefüggő problémák megszűnésében.

Viszont az erdei séták, kirándulások kedvelői számára általánosságban is lényeges tudnivaló, hogy a vaddisznók ellési időszakában a kocák különös gonddal vigyáznak a kismalacokra, ebből adódóan hajlamosak agresszív, támadó módon fellépni, ha vélt vagy valós ellenséget észlelnek a közelükben. Ezért, ha valaki anyakocával és malacaival találkozik, lehetőség szerint a legcsekélyebb figyelemfelkeltés mellett, minél gyorsabban távozzon az érintett területről, s hagyja, hogy a konda békésen odébbálljon

- hívták fel rá a figyelmet.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vaddisznó

lövés

vadászat

szigliget