Lecsapnának Orbán volt székesfehérvári gimijére: két neves iskola is az Óbudai Egyetemhez kerülhet

MTI   
  Megosztom
Lecsapnának Orbán volt székesfehérvári gimijére: két neves iskola is az Óbudai Egyetemhez kerülhet

Az Óbudai Egyetem átvenné a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, valamint a Vasvári Pál Gimnázium fenntartását. A fenntartóváltást az egyetem kezdeményezte, az iskolák tantestülete előzetesen egyhangúlag támogatta az átvételt – erősítette meg a Telexnek az Óbudai Egyetem.


 


 

Az Óbudai Egyetem átvenné a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, valamint a Vasvári Pál Gimnázium fenntartását. A fenntartóváltást az egyetem kezdeményezte, az iskolák tantestülete előzetesen egyhangúlag támogatta az átvételt – erősítette meg a Telexnek az Óbudai Egyetem. Bár a választás elsőre meglepőnek tűnhet, de érdemes hozzátenni, hogy az egyetemnek van székesfehérvári kampusza.

A Telex birtokába jutott egy dokumentum, amiben Ráczné Kálmán Anikó, a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola igazgatója a fenntartóváltást azzal indokolja, hogy kiemelt céljaik találkoznak az Óbudai Egyetem céljaival. Szerinte az Óbudai Egyetem alternatívát kínál, a diákok többletkompetenciákat kaphatnak, új lehetőségek tárulhatnak fel előttük.

Az egyetem szeptemberben venné át az iskolát.

A cikkből az is kiderül, hogy a Teleki Blanka Gimnáziumba járt Orbán Viktor miniszterelnök.

Az Óbudai Egyetem válaszában azt írta: kialakítottak egy olyan oktatási modellt, amelyben fontos szerep jut a közoktatásnak is. Az egyetem fontosnak tartja a tantestület jóváhagyása mellett a szülők és diákok támogatását is. Azt írták, ahogyan az eddig átvett iskolák esetében, úgy a székesfehérvári intézményeknél sem terveznek olyan változtatásokat, amelyek a családoknak plusz költséget jelentenének. Sőt, az egyetem szándéka az, hogy még több diák számára nyújthasson minőségi oktatást. Az egyetem egyébként már tavaly átvette a főváros VI. kerületében lévő Szinyei Merse Pál Gimnázium fenntartását.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék székesfehérvár

orbán viktor