Sok szülő örülhet most ezen a vidéki telpülésen: ingyenesen kaphatják a gyerekek ezt a fontos oltást

HelloVidék   
  Megosztom
Sok szülő örülhet most ezen a vidéki telpülésen: ingyenesen kaphatják a gyerekek ezt a fontos oltást

Dr. Váradi István gyermekorvos javaslatára az önkormányzat az idei évtől ingyenesen biztosítja az agyhártyagyulladás elleni három dózisú védőoltás lehetőségét az újszülötteknek – erről legutóbbi ülésén döntött a város képviselő-testülete - írta meg a szoljon.hu.

Ahogy a portál írja, Antal Péterné Szerző Ildikó polgármester az előterjesztésben részletesen kifejtette, hogy

a Neisséria B és C csoportú baktériumok meningitiszt – az agyat és a gerincvelőt védő hártyák gyulladását – és szepszist, azaz vérmérgezést okozhatnak. A B csoportú elleni oltóanyag, a Bexsero védőoltás ára mintegy 32 ezer forintért vásárolható meg a szülők által a gyógyszertárban, ezt azonban sokan nem tudják önerőből vállalni. A C csoportú elleni oltóanyagot az állam támogatja, 7627 forint helyett 300 forint dobozdíjat kell fizetni, amit a szülők vállalnak.

Hozzátette, a gyermekorvos javasolta a Neisseira meningitidis B típusú baktérium elleni védőoltás felvételét és kérte az önkormányzat támogatását az oltóanyag finanszírozásában.

A védettséghez három oltás szükséges: a 6-11 hónapos csecsemőknek két oltást kell kapniuk, amelyet egy emlékeztető oltás követ a második évben. A január elseje után született, Jászárokszálláson állandó lakcímmel rendelkező csecsemőkkel kezdik az oltást július elsejétől. A Neisseira meningitidis B típusú baktérium elleni védőoltás finanszírozására hárommillió forintot biztosítanak a város idei költségvetésében

- írja a lap, majd kiemelték, hogy az oltássorozat lebonyolítására dr. Váradi István házi gyermekorvost kérték fel.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

oltás

jászárokszállás

önkormányzat

ingyenes oltás