Nesze neked nyaralás 2024-ben: erre már jobb, ha most minden magyar felkészül

Pénzcentrum   
  Megosztom
Nesze neked nyaralás 2024-ben: erre már jobb, ha most minden magyar felkészül

Talán egyetlen szektort sem tépázott meg az elmúlt négy év oly mértékben, mint a szállodaipart és a vendéglátást. Drágábbak lehetnek a szállások árai, kérdés az, idei szezonban mire számíthat az, aki belföldi pihenésre, utazgatásra készül? A Pénzcentrumnak a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke, Flesch Tamás erről is nyilatkozott.

A szállodák és éttermek jövedelmezősége csökkent, az áremelések nagy átlagban nem tudták követni a költségnövekedést, amit a szektornak egyelőre el kell fogadnia, vagy az áremelésen túli módszerekkel kell növelnie az árbevételt - fejtette ki a Pénzcentrumnak adott interjúban Flesch Tamás. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke a lapnak adott interjújában hozzátette, ettől függetlenül drágábbak lehetnek a szállások árai, a fővárosban izmosabb, vidéken szerényebb mértékben. A szakember szerint ha hazai turizmusról beszélünk,

Szóba kerültek munkaerőpiaci kérdések is, az új generáció, a harmadik országból érkező munkavállalók, sőt, a robotok szemszögéből is körbejárták a témát. Flesch Tamás többek között még elmondta:

Függetlenül attól, hogy a helyzet javult, változatlanul a munkaerő a legnehezebb kérdése a szakmának, hiszen nem sok olyan nemzetgazdasági ág van, mint a miénk, ahol ekkora az élőmunkaerő-igény.

Hozzátette, a munkaerő és a járulékok költségének aránya nagyot változott a költségtáblában, brutálisan meghatározóvá vált, már egy 5-10 százalékos emelés is nagyon sokba kerül a hazai munkáltatónak.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

penzcentrum

húsvét

turizmus