Erre senki sem számított: Magyarországon van Szlovákia egyik legjobb étterme

HelloVidék   
  Megosztom
Erre senki sem számított: Magyarországon van Szlovákia egyik legjobb étterme

Tény, hogy a kevesebb mint 5,5 milliós lakosságú Szlovákia nem dúskál gourmet célpontokban, de arra senki sem számított, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Anyukám Mondta éttermet beválasztják Szlovákia 10 legjobb étterme közé - írja a Dining Guide.

A Trend online magazin összeszedte Szlovákia legjobb ár-érték arányú és minőségű éttermeit. Nem is lenne ebben semmi különös, azonban a Dining Guide felfedezte, hogy

A szlovák magazin gasztroújságírója nem internetes értékelések alapján állította össze a toplistát, hanem valóban megfordult a listán szereplő helyeken, az Encsen található Anyukám Mondta étterem pedig annyira lenyűgözte, hogy egyből bejutott a legjobbak közé.

De mégis hogyan került be egy magyar étterem a szlovák toplistába? Természetesen nem arról van szó, hogy Encset elcsatolták volna Magyarországtól, továbbra 20 kilométerre található a szlovák határtól, Kassától pedig 45 kilométerre. A magazin szerint

Az encsi zarándokhelyről már régóta tudni, hogy a legjobb étterem a régióban, ennek fényében az sem meglepő, hogy Szlovákia egyik legjobb éttermének titulálták, ami egyszerre elismerés és baráti gesztus Dudáséknak és az Anyukám Mondta csapatának.

  Megosztom

hellovidék

encs

anyukám mondta

szlovákia

gasztro

étterem

gasztronómia