Minket is meglepett: ki nem találod, milyen ételt rendelnek a magyarok karácsonyra

HelloVidék   
  Megosztom
Minket is meglepett: ki nem találod, milyen ételt rendelnek a magyarok karácsonyra

Az ünnepek alatt a háztartások nagy részében inkább otthon főznek, de a két ünnep között egyre többet rendelünk ételt - derül ki a falatozz.hu országos ételrendelő portál statisztikáiból.

A portál statisztikái szerint bár évről-évre nő az ünnepek alatt leadott rendelések száma, az egész éves forgalomnak egyre kisebb hányada származik ebből az időszakból. A portál adatbázisából kiolvasható, hogy éves szinten karácsonykor van a legkevesebb ételrendelés: jól látszik a mutatókon, hogy szinte senki nem bízza az éttermekre a fogásokat, hanem otthon készül el a klasszikus menüsor. Számszerűsítve az ünnepi időszak összes rendelésének mindösszesen 4-5%-át teszik ki a december 23-24-25-én leadott rendelések.

Mindeközben a két ünnep között sokszorosára ugrik a rendelésszám, hiszen kezdenek elfogyni a karácsonyi fogások, de senki nem motivált a konyhatündérkedésre, amikor végre lehet pihenni és kiélvezni az ajándékokat. A december 24. és január 1. közötti forgalom túlnyomó többsége tehát december 27-30. között bonyolódik (2016-ban a 78%-át, 2017-ben a 82%-át, 2018-ban pedig a 80%-át adta ki az ételrendelő portál ünnepi forgalmának).

Szilveszterkor és január 1-jén – amikor a konyhák megtelnek a disznósült és a lencsefőzelék illatával – ismét erősen visszaesik a rendelési kedv, bár nem annyira meredeken, mint karácsonykor. 2016-ban az ünnepi rendelések 17%-át, 2017-ben 14%-át és 2018-ban a 15%-át tették ki a szilveszterkor és másnap rendelt ételek. Az ünnepi időszakban a legtöbbet rendelt étel 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban egyaránt a gyros tál lett.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

karácsony

ételrendelés

gasztro

gasztronómia

ünnepek

étel

főzés