Visszahívja a népszerű chipset a Lidl: allergéneket tartalmazhat

HelloVidék   
  Megosztom
Visszahívja a népszerű chipset a Lidl: allergéneket tartalmazhat

Nem jelölt allergént tartalmazó burgonyasnacket hív vissza a Lidl, mivel a szulfitokra allergiások számára veszélyes lehet. Arra kérik a vásárlókat, hogy aki a kén-dioxidra (szulfitokra) érzékeny/allergiás ne fogyassza el, hanem vigye vissza a terméket a forgalmazó üzletbe.

A Lidl Magyarország farról tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt, hogy visszahívják az alábbi azonosítókkal ellátott burgonyasnackeket, mivel azok allergén kén-dioxidot tartalmaznak. Az allergén adalékanyagot az összetevők felsorolásánál nem jelölték, így az érintett tételek fogyasztása a szulfitokra allergiások számára veszélyes lehet.

A termék adatai:

Termék neve: Snack Day Burgonyasnack Paprikás ízesítésű, 175g

Márka: Snack Day

Csomagolás: hengeres doboz

Gyártó: Trüller Knabber-Gebäck GmbH (Németország)

MMI: 19.10.2020

02.11.2020

Forgalmazó: Lidl Magyarország

A Lidl Magyarország megkezdte a termékek forgalomból való kivonását és a vásárlóktól való visszahívását.

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy aki a kén-dioxidra (szulfitokra) érzékeny/allergiás – ne fogyassza el , vigye vissza a fenti azonosítóval ellátott terméket a forgalmazó üzletbe, ahol a vételárat blokk nélkül is visszafizetik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

chips

burgonya

étel

termék

termékvisszahívás

lidl